250 gr tenger gyümölcsei
150gr királyrák
1ek vaj
2,5dl tejszín
300 gr üvegtészta
4-5 gerezd fokhagyma
Só, bors, friss petrezselyem
Tengeri herkentyűket vajon fokhagymával pároljuk
közben üvegtésztát forrázzuk, állni hagyjuk 2-3 percig, pont annyi idő amíg megpárolodik a tengeri herkentyű.
A lecsepegtetett tésztát hozzáadjuk a rákhoz, felöntjük tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, egyet rottyintunk rajta, és elzárjuk. 10-15 percet várunk, tálalás előtt megszórjuk petrezselyemmel. ?
A burgonyát meghámozzuk és előfőzzük sós vízben. A csirkét besózzuk, megborsozzuk és betekerjük baconbe. A burgonyát cikkekre vágjuk és kiolajozott tepsibe tesszük. A csirkecombok...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A sonkát vékony csíkokra vágjuk, a sajtot nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Egy magasabb falú serpenyőben a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. Egy nagyobb serpenyőben vagy lábasban olajat hevítünk, majd ráhelyezzük az előzőleg már megsózott, megborsozott csirkemell szeleteket. Mindkét oldalukat 5-5 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA beáztatott babot felteszem főni a babérlevéllel és a fokhyagymával, sózom. Ha nehezen fő puhára, mokkáskanálnyi szódabikarbónával megsürgetem. Összeturmixolom pár kanál tejföllel...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű