250 gr tenger gyümölcsei
150gr királyrák
1ek vaj
2,5dl tejszín
300 gr üvegtészta
4-5 gerezd fokhagyma
Só, bors, friss petrezselyem
Tengeri herkentyűket vajon fokhagymával pároljuk
közben üvegtésztát forrázzuk, állni hagyjuk 2-3 percig, pont annyi idő amíg megpárolodik a tengeri herkentyű.
A lecsepegtetett tésztát hozzáadjuk a rákhoz, felöntjük tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, egyet rottyintunk rajta, és elzárjuk. 10-15 percet várunk, tálalás előtt megszórjuk petrezselyemmel. ?
A tejet feltesszük főni. Kimérjük a cukrot és a búzadarát, vaníliás cukrot, sót, majd összekeverjük őket. Mikor forr a tej, takarékra vesszük a tűzhelyet, és folyamatos keverés m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejes vizet forraljuk össze, a sóval és kavargatás mellett öntsük hozzá a kukorica darát, kb. 10 perc alatt ragacsos puhára fő, vegyük le a tűzről és a vajat keverjük hozzá, ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsenge cukkiniket zöldségspagetti-készítővel hosszú, vékony csíkokra vágjuk. Egy lábasban sós vizet forralunk, és a felcsíkozott zöldséget 2,5-3 percig blansírozzuk benne. Köz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát jól megmossuk és héjában megfőzzük. A hagymát felvágjuk és kevés olajban megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst és a paradicsomszószt, fűszerezzük és megpároljuk. A toj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű