1 kg lecsópaprika
50 dkg paradicsom
1 vöröshagyma
1 csomó újhagyma
5 dkg füstölt szalonna
5 dkg füstölt tarja
1 tk fűszerpaprika
1 ek cukor
10 dkg füstölt kolbász
só ízlés szerint
A füstölt szalonnát felkockázzuk, és zsírjára sütjük, majd megpirítjuk benne a kockára vágott füstölt tarját, a vöröshagymát és a feldarabolt újhagymát zöldjével együtt.
Ha a hagyma üvegesre pirult, hozzáadjuk a karikára vágott paprikát, megsózzuk, és fedő alatt félig megfőzzük.
Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, ízesítjük cukorral, beletesszük a karikára vágott kolbászt, és fedő alatt még 10 percig főzzük, majd tálaljuk.
A burgonyát nyersen megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és lereszeljük. Elkészítés: A reszelt burgonyához adjuk a tojásokat,a fokhagymát, a lisztet, megsózzuk, borsozzuk,...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, csíkokra vágjuk. Az apróra vágott füstölt szalonnát egy mélyebb lábasban az olajon kisütjük. Az apróra vágott hagymát is megdinszteljük a zsiradékon, rátesszük a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tejet a sóval feltesszük főni, és még mielőtt elkezdeni forrni, takarékra vesszük, majd hozzáöntjük a rizst. Tizenöt percig főzzük ilyen lassú tűzön, miközben át-átkevergetjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tojásokat felverjük, majd hozzákeverjük a lisztet. Robotgéppel gyorsan simára lehet keverni. A liszt mennyisége változtatható, sűrű palacsintatésztafélét kell kapnunk végeredm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű