1 kg lecsópaprika
50 dkg paradicsom
1 vöröshagyma
1 csomó újhagyma
5 dkg füstölt szalonna
5 dkg füstölt tarja
1 tk fűszerpaprika
1 ek cukor
10 dkg füstölt kolbász
só ízlés szerint
A füstölt szalonnát felkockázzuk, és zsírjára sütjük, majd megpirítjuk benne a kockára vágott füstölt tarját, a vöröshagymát és a feldarabolt újhagymát zöldjével együtt.
Ha a hagyma üvegesre pirult, hozzáadjuk a karikára vágott paprikát, megsózzuk, és fedő alatt félig megfőzzük.
Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, ízesítjük cukorral, beletesszük a karikára vágott kolbászt, és fedő alatt még 10 percig főzzük, majd tálaljuk.
A csirkemájat apróra vágom, a zsiradékon átforgatom, majd víz hozzáadásával puhára főzöm. Nem kell az összes levet elfőzni róla. A végén sózom és bőven meghintem morzsolt majoranná...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrom a töltelék hozzávalóit, a paprikákat megmosom és felül kivágom a magházát, ebbe töltöm a húsos masszát, ha a paprika elfogy gombócokat készítek a masszából. lábosba sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA rizst annyi vízbe felrakni, ami ellepi és sót, és a vajat belerakjuk. Ha a vizet felszívta, hozzáöntjük a tejet, és jó sűrűre főzzük,kihűtjük. A cukrot, a citrom héját és a tojás...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes