menu

Családireceptkönyv.hu

Egyszerű töltött karalábé tejfölösen


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



8 fiatal karalábé
25 deka darált sertéshús
6 deka rizs
1 evőkanál liszt
1 deci tejföl
1 kisebb hagyma
3 evőkanál zsír
egy kávéskanálnyi, apróra vágott zöldpetrezselyem
ugyanennyi kapor
2 deka cukor
1 leveskocka

bors

Elkészítés:


A karalábét megtisztítjuk, belsejét kifúrjuk, a forgácsokat és a fiatal leveleket félretesszük. A hagymát lereszeljük, megfuttatjuk 1 evőkanál zsíron, összekeverjük a darált hússal, a megmosott rizzsel, sózzuk, borsozzuk, és a masszával megtöltjük a karalábékat, de lazán, hogy a rizs megdagadhasson.

Lábasban a cukrot 1 evőkanál zsírral világossárgára pirítjuk, felöntjük egy kevés vízzel, amelyben feloldottuk a leveskockát, belerakjuk a karalábé-forgácsokat és az összevágott leveleket, majd a megtöltött karalábét. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, picit megsózzuk, fedő alatt puhára pároljuk.

Ha kész, a karalábét kiszedjük, és a levét világos, 1 evőkanál zsírból, 1 evőkanál lisztből készített paprikás rántással besűrítjük. Hozzáadjuk a petrezselymet, a karalábét visszarakjuk, pár percig együtt forraljuk. Tálalásnál ráöntjük a tejfölt, s erre rászórjuk a friss, összevágott kaprot.

 Egyszerű töltött karalábé tejfölösen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Virslis-krumplis golyók
Virslis-krumplis golyók

A krumplit meghámozzuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk, és puhára főzzük. Közben a virslit kis kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. A petrezselymet megmossuk, és azt i...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sós túrólepény GM
Sós túrólepény GM

A túrót összekeverjük a tojással, majd hozzáadjuk a sót és a kukoricadarát, végül összegyúrjuk. A masszát állni hagyjuk 15 percig, majd kis gombócokat formázunk belőle és tenyérrel...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Krinolin provanszi módra
Krinolin provanszi módra

A krinolint megszabadíjuk bőrétől, a paradicsomot és a cukkinit megmossuk, és mindent fél cm vastag karikákra vágunk. Egy közepes jénait vagy tepsit kivajazunk, és szépen váltak...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Keltgombócos húsos káposzta
Keltgombócos húsos káposzta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk