25 dkg spagetti
1 kk ételízesítő
50 dkg darált sertéshús
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tojás
20 dkg reszelt sajt
3 paradicsom
30 dkg zöldborsó (lehet mirelit is, akkor előfőzöm)
1 tk. majoránna
só, bors
olaj, vagy 10 dkg füstölt szalonna
A spagettit kifőzöm, félreteszem, a zöldborsót is. Kevés olajon, vagy az apróra vágott szalonnán megdinsztelem a hagymát, sózom, borsozom, ételízesítővel megszórom. Ráteszem a darált húst, majoránnát, fokhagymát. Ha a hús megpuhult, hozzáadom az apróra vágott paradicsomot, tojást, zöldborsót. Készre főzöm (10 perc). A készre főzött tésztát összekeverem a raguval, tejföllel, sütőtálba teszem, rászórom a sajtot és 15 perc alatt légkeveréssel összesütöm.
1. Egy lábosban felhevítjük az olívaolajat, majd aranyszínűre dinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát. 2. Lehintjük liszttel, kevergetve átpirítjuk, majd hozzáadjuk a fin...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA spagettit kifőzöm, félreteszem, a zöldborsót is. Kevés olajon, vagy az apróra vágott szalonnán megdinsztelem a hagymát, sózom, borsozom, ételízesítővel megszórom. Ráteszem a dará...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűEgy alacsony falú edényben olívaolajat hevítünk és ebben megfuttatjuk a hagymát és a fokhagymát. Kb. 10 perc pirítás-párolás után hozzáadjuk a paradicsompürét, majd a hámozott par...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű