menu

Családireceptkönyv.hu

Almás lepény


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


.50 dkg liszt,2 dl tejföl,20 dkg vaj,3 cs.vaníliás cukor,bőven reszelt citromhéj,1 db sütőpor,20 dkg cukor,

Elkészítés:


.50 dkg liszt,2 dl tejföl,20 dkg vaj,3 cs.vaníliás cukor,bőven reszelt citromhéj,1 db sütőpor,20 dkg cukor,ezt jól össze gyúrom,se lágy se kemény ne legyen,hűtőbe teszem még az almát el készítem,2 kg almát meg hámozok le reszelek,fahéjjal,cukorral,pár szem szegfűszeggel,reszelt narancs vagy citrom héjjal meg párolom,és szürön le csepegtetem,a tésztát két felé osztom,gáz tepsit ki vajazok és lisztezek.bele nyújtóm az egyik tésztát,meg szóróm darált dióval,és az almát el osztóm rajta,majd a másik tésztát is ki nyújtóm és be fedem vele az almát.meg szurkálom és forro sütőben meg sütöm.A vajtól és a citrom héjtól nagyon finom ízt kap.

Almás lepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pudingos-barackos süti
Pudingos-barackos süti

Először a tésztát készítjük el. Összegyúrjuk a lisztet, a zsírt, a 4 tojás sárgáját, a cukrot, a sütőport és annyi tejet, hogy lágy tésztát kapjunk. Összegyúrás után fóliába csoma...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Boci szelet – foltosan túrós
Boci szelet – foltosan túrós

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót szépen egyesével, és kidolgozzuk. Végül beleforgat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilka
Epres pite - TCM
Epres pite - TCM

- a száraz dolgokat egybe morzsoljuk a hideg vajat, hozzáadjuk a nádcukrot, majd kis hideg vizzel összedolgozzuk - a tésztából gombócot formázunk és fóliába becsomagolva 12 órát p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar estike
estike

A tojást a porcukorral és vaníliacukorral habosra kavarjuk /legalább 40 perc vagy több/, majd hozzáadjuk a lisztet, és ezzel megint hosszan kavarjuk. Az egész masszát belekanalaz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk