.50 dkg liszt,2 dl tejföl,20 dkg vaj,3 cs.vaníliás cukor,bőven reszelt citromhéj,1 db sütőpor,20 dkg cukor,
.50 dkg liszt,2 dl tejföl,20 dkg vaj,3 cs.vaníliás cukor,bőven reszelt citromhéj,1 db sütőpor,20 dkg cukor,ezt jól össze gyúrom,se lágy se kemény ne legyen,hűtőbe teszem még az almát el készítem,2 kg almát meg hámozok le reszelek,fahéjjal,cukorral,pár szem szegfűszeggel,reszelt narancs vagy citrom héjjal meg párolom,és szürön le csepegtetem,a tésztát két felé osztom,gáz tepsit ki vajazok és lisztezek.bele nyújtóm az egyik tésztát,meg szóróm darált dióval,és az almát el osztóm rajta,majd a másik tésztát is ki nyújtóm és be fedem vele az almát.meg szurkálom és forro sütőben meg sütöm.A vajtól és a citrom héjtól nagyon finom ízt kap.
A lisztben a zsiradékokat elmorzsolom, majd a többi hozzávalókkal összedolgozom. Összekeverem a töltelék hozzávalóit. Két felé osztom a tésztát, majd tepsi méretűre nyújtom a darab...
Elkészítési idő:A hozzávalókat összegyúrom, majd szaggatóval kiszaggatom és megsütöm. Végül pedig lekvárral megkenem.
Elkészítési idő:1. A margarint addig keverem a cukorral,míg fel nem oldódik.Ezután a tojásokat egyenként hozzákeverem.A lisztet összekeverem a sütőporral és a margarinos keverékhez adom.A masszát...
Elkészítési idő:Megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk és lereszeljük az almákat. Megpároljuk 1 evőkanálnyi margarinon. Ízesítjük 1 csomag vaníliás cukorral és tetszés szerint fahéjjal. Felkarik...
Elkészítési idő: