.50 dkg liszt,2 dl tejföl,20 dkg vaj,3 cs.vaníliás cukor,bőven reszelt citromhéj,1 db sütőpor,20 dkg cukor,
.50 dkg liszt,2 dl tejföl,20 dkg vaj,3 cs.vaníliás cukor,bőven reszelt citromhéj,1 db sütőpor,20 dkg cukor,ezt jól össze gyúrom,se lágy se kemény ne legyen,hűtőbe teszem még az almát el készítem,2 kg almát meg hámozok le reszelek,fahéjjal,cukorral,pár szem szegfűszeggel,reszelt narancs vagy citrom héjjal meg párolom,és szürön le csepegtetem,a tésztát két felé osztom,gáz tepsit ki vajazok és lisztezek.bele nyújtóm az egyik tésztát,meg szóróm darált dióval,és az almát el osztóm rajta,majd a másik tésztát is ki nyújtóm és be fedem vele az almát.meg szurkálom és forro sütőben meg sütöm.A vajtól és a citrom héjtól nagyon finom ízt kap.
1.A lisztet, a porcukrot, az átszitált sütőport, a vanília kikapart belsejét jól összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást és a margarint, majd jól összedolgozzuk, ha kell kevés tejjel. 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót kimérjük, és összekeverjük. Egy kisebb tepsit kivajazunk és kilisztezünk, ebbe öntjük a masszát. Kb. 8 perc alatt kész. Figyelni kell rá, mert ha túlsütjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a száraz alapanyagokat jól összedolgozzuk, utána hozzáadjuk apránként a fele-fele arányú tejet és tejszínt hogy jól formázható masszát kapjunk. Két részre osztjuk a té...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű