.50 dkg liszt,2 dl tejföl,20 dkg vaj,3 cs.vaníliás cukor,bőven reszelt citromhéj,1 db sütőpor,20 dkg cukor,
.50 dkg liszt,2 dl tejföl,20 dkg vaj,3 cs.vaníliás cukor,bőven reszelt citromhéj,1 db sütőpor,20 dkg cukor,ezt jól össze gyúrom,se lágy se kemény ne legyen,hűtőbe teszem még az almát el készítem,2 kg almát meg hámozok le reszelek,fahéjjal,cukorral,pár szem szegfűszeggel,reszelt narancs vagy citrom héjjal meg párolom,és szürön le csepegtetem,a tésztát két felé osztom,gáz tepsit ki vajazok és lisztezek.bele nyújtóm az egyik tésztát,meg szóróm darált dióval,és az almát el osztóm rajta,majd a másik tésztát is ki nyújtóm és be fedem vele az almát.meg szurkálom és forro sütőben meg sütöm.A vajtól és a citrom héjtól nagyon finom ízt kap.
Vše zpracovat a nechat v chladničce odpočinout cca 2 hodinky. Potom na malinko pomoučeném vále vyválet placku silnou asi 3 mm a pečeme na 160 ° asi 8 minut. Ještě horké obalujeme...
Elkészítési idő:A túrót, tejfölt, cukrokat, citromhéjat késes darálóba tesszük és összedaráljuk. Tetszés szerint ízesíthetjük. A zselatint fél dl vízben éppen csak feloldjuk és hozzákeverjük a tú...
Elkészítési idő: 1,5 óraA tojásokat habosra verjük a nedves hozzávalókkal, majd hozzákeverjük a szárazakat is. A végén keverünk a masszába is ribizlit és a tetejére is teszünk, miután kiadagoltuk. Légkeve...
Elkészítési idő:Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Egy nagy tálban keverd kézi vagy gépi habverővel krémesre a vajat. Dolgozd össze a porcukorral, majd ha összeállt, keverd bele a kukoricakeményít...
Elkészítési idő: