- kb. 4 csirkecomb
- 400 g csirkemell
- 250 g csirkezúza
- 250 g csirkemáj
- 2 fej hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- olaj
- só
- bors
- pirospaprika
◾️A csirkecombokat megmossuk és megtisztítjuk. A szintén megmosott csirkemellet kisebb darabokra vágjuk, a zúzát pedig megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
◾️A megpucolt hagymát felkockázzuk, és az olajon megpirítjuk.
◾️Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket, kb. 50 ml vizet.
◾️Mehet bele a csirkecomb, a mell és a zúza majd főzni kezdjük.
◾️Kb. 2 órát főzzük és közben, ha szükséges pótoljuk alatta a vizet.
◾️Közben megtisztítjuk a májat is.
◾️Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a májat és még 20 percet főzzük.
Köretként galuskát (teljes kiőrlésűt találtok a blogon), durum tésztát, bulgurt kínálunk mellé.
Tejföllel is tálalhatjuk.
A hagymát felvagdossuk és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt húst is és fűszerezzük. Közben a gombát is megtisztítjuk és felszeleteljük, hozzáöntjük. A tejszínb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, kibéleljük a bacon szalonnával úgy, hogy kicsit fedjék egymást és a forma szélén túllógjanak. A csirkemellet felkockázzu...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA paradicsomot mosd meg, és enyhén turmixold össze. Egy nagyobb serpenyőben melegítsd fel az olajat, és pirítsd meg rajta a húst. Tedd félre, és melegítsd elő a sütőt 200 fokra....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű