- kb. 4 csirkecomb
- 400 g csirkemell
- 250 g csirkezúza
- 250 g csirkemáj
- 2 fej hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- olaj
- só
- bors
- pirospaprika
◾️A csirkecombokat megmossuk és megtisztítjuk. A szintén megmosott csirkemellet kisebb darabokra vágjuk, a zúzát pedig megtisztítjuk és apróra vágjuk.
◾️A megpucolt hagymát felkockázzuk és az olajon megpirítjuk.
◾️Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket, kb. 50 ml vizet.
◾️Mehet bele a csirkecomb, a mell és a zúza majd főzni kezdjük.
◾️Kb. 2 órát főzzük és közben, ha szükséges pótoljuk alatta a vizet.
◾️Közben megtisztítjuk a májat is.
◾️Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a májat és még 20 percet főzzük.
Köretként galuskát (teljes kiőrlésűt találtok a blogon), durum tésztát, bulgurt kínálunk mellé.
Tejföllel is tálalhatjuk.
A szalonnát felkockázom, zsírját kiolvasztom, a szalonna kockákat kiveszem tálalásig félre teszem, majd a visszamaradt zsiradékban megpirítom a felaprózott hagymát. Hozzáadom a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tepsibe vagy jénaiba belehelyezem a bacon szeleteket, de úgy hogy az kilógjon a tepsiből, hogy később ezeket vissza tudjam hajtani. Aztán a csirkemelleket megsózom, megborsozom í...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűProvance-i fűszerkeverékkel alaposan beszórjuk a csirkét. A provance-i fűszerkeveréknek tartalmaznia kell levendulát, ha mégsem pótoljuk. Lehet friss vagy szárított fűszerkeveréket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű