- kb. 4 csirkecomb
- 400 g csirkemell
- 250 g csirkezúza
- 250 g csirkemáj
- 2 fej hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- olaj
- só
- bors
- pirospaprika
◾️A csirkecombokat megmossuk és megtisztítjuk. A szintén megmosott csirkemellet kisebb darabokra vágjuk, a zúzát pedig megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
◾️A megpucolt hagymát felkockázzuk, és az olajon megpirítjuk.
◾️Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket, kb. 50 ml vizet.
◾️Mehet bele a csirkecomb, a mell és a zúza majd főzni kezdjük.
◾️Kb. 2 órát főzzük és közben, ha szükséges pótoljuk alatta a vizet.
◾️Közben megtisztítjuk a májat is.
◾️Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a májat és még 20 percet főzzük.
Köretként galuskát (teljes kiőrlésűt találtok a blogon), durum tésztát, bulgurt kínálunk mellé.
Tejföllel is tálalhatjuk.
A kacsa sütnivalót megszórom a fűszerkeverékkel, és megkenem a mustárral. Öntöttvas, vagy cserép sütőedénybe helyezem, alulra libazsírt kenek. Felöntöm a vízzel, majd kb 2 órát p...
Elkészítési idő: 4 Nehézség: KönnyűA csirkemájat alaposan kiáztatjuk, az eres részt kivágjuk, és kicsit lecsepegtetjük. A hagymát fél karikára vágjuk. Egy serpenyőben zsírt forrósítunk, amint a hagymát üvegesre p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított csirkecombokat rakjuk tálba olajjal megcsurgatjuk rakjuk rá a csirke fűszert ,majoránnát jól keverjük össze.Sütés álló tálba rakjuk bele paradicsomot,vöröshagymát v...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: NehézSzedjük le a húsról a bőrt, és vágjuk úgy szét, hogy a lehető legnagyobb felületű legyen. Egy csikemellhez 1 ek. cukrot téve jól dörzsöljük bele a húsba mindkét oldalán...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű