1 kg karaj, pulyka vagy csirkemell, ki mit szeret
½ kg gomba
liszt
olaj
só, bors, gyömbér
2 gerezd fokhagyma
2 ek étkezési keményítő
1 dkg vöröshagyma
petrezselyemzöld
trapista sajt szeletek
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk. Ezután lisztben megforgatjuk, mindkét oldalát elősütjük. Egy nagy tálba fektetjük őket és ráhalmozzuk a gomba tölteléket, ami a következő:
Kevés olajon megfuttatjuk a kockára vágott vöröshagymát, beletesszük a szeletelt gombát, fokhagymát reszelünk bele és az ízesítőkkel készre pároljuk.
Amikor megpuhult, étkezési keményítővel behabarjuk, sűrű állagúnak kell lennie.
Befejezésül ráfektetjük a halmocskákra a szelelt sajtot és sütőben pár perc alatt ráolvasztjuk.
Bármilyen körettel tálalhatjuk.
A húst vékonyra felszeleteljük, megsózzuk, borsozzuk, állni hagyjuk. A burgonyákat közepes sajtreszelőn lereszeljük (esetleg aprítóban), és megsózzuk. Kicsit állni hagyjuk, hogy l...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA pulykamell filét klopfoljuk ki és fűszerezzük. Kevés olajon kicsit pirítsuk meg,majd tegyük hozzá a bacont és süssük meg kicsit. Tegyük hozzá a gombát és öntsük fel tejszínnel é...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őröltborssal ízesítjük. A csirkemellet vékony darabokra szelet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 darab pitához: 25 dkg (teljes kiőrlésű vagy tönköly) liszt fél csomag porélesztő 1 kk só kb. 1-1,5 dl langyos víz 1 evőkanál kókuszzsír felolvasztva A pitához való száraz ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű