60 dkg csirkemell
1 zellergumó
2 sárgarépa
friss petrezselyemzöld
1 dl főzőtejszín
4 evőkanál tejföl
3 gerezd fokhagyma
só, bors
olaj
A répát és a zellert meghámozzuk, felkockázzuk és kevés olajon dinsztelni kezdjük. A húst nagy csíkokra vágjuk és sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöldségekhez és 3-4 percen át pirítjuk. Majd felöntjük egy kevés vízzel 0,2-0,3 dl bőven elég, hogy ne süljön oda. A főzőtejszínbe keverjük a tejfölt és a zúzott fokhagymát, mikor a hús és a zöldségek is megpuhultak felöntjük vele és kis lángon főzzük még pár percig, rászórjuk a felvagdosott zöldpetrezselymet. Rizzsel tálaljuk.
Első lépésként a csirkemellet felvágjuk apró kockákra. Fűszerezzük meg tarkaborssal, majorannával és ételízesítővel. A lisztet, a tojást és a tejfölt jól összekeverjük, majd a sa...
Elkészítési idő: 60-120 perc Nehézség: KönnyűAprított hagyma + olaj , megpirítjuk + máj pirítani + fűszerek . ==> Tálba máj + víz + citromlé ==> botmixerrel összeaprítani .
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, jól átforgatjuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni. Bő olajat forrósítunk. Egy tálkába szórjuk a forgatáshoz a lisztet...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű