60 dkg csirkemell
1 zellergumó
2 sárgarépa
friss petrezselyemzöld
1 dl főzőtejszín
4 evőkanál tejföl
3 gerezd fokhagyma
só, bors
olaj
A répát és a zellert meghámozzuk, felkockázzuk és kevés olajon dinsztelni kezdjük. A húst nagy csíkokra vágjuk és sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöldségekhez és 3-4 percen át pirítjuk. Majd felöntjük egy kevés vízzel 0,2-0,3 dl bőven elég, hogy ne süljön oda. A főzőtejszínbe keverjük a tejfölt és a zúzott fokhagymát, mikor a hús és a zöldségek is megpuhultak felöntjük vele és kis lángon főzzük még pár percig, rászórjuk a felvagdosott zöldpetrezselymet. Rizzsel tálaljuk.
“Őrölt mustármaggal ízesített, majd sózott felvert tojásba forgattam, zsírban, hirtelen sütöttem a rántott husit.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pulykamellet vágjuk fel kisebb kockákra. A brokkolit szedjük rózsáira. A sárgarépát pucoljuk meg, és vékonyan karikázzuk fel. A hagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felkockázzuk, a sárgarépát felkarikázzuk. Olajon megdinszteljük a cikkekre szeletelt hagymát. Rátesszük a húst, sárgarépát, szeletelt gombát, zöldbabot. Ízlés sze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet kis kockára vágjuk, sózzuk, kevés olívaolajon készre sütjük 4-5 perc alatt. 2. Egy másik serpenyőben 1 evőkanál olívaolaj és a vaj keverékén pirítani kezdjük a...
Elkészítési idő: 45 PERC Nehézség: Könnyű