40 dkg csirkemell
2 evőkanál zsír
4 evőkanál sonkalé, vagy húslé
1 teáskanál fokhagymasó
1 teáskanál hagymasó
1 kávéskanál fehér bors
1/2 szerecsendió reszelve
1 kávéskanál porcukor vagy édesítő
1 teáskanál piros arany - elhagyható
1. Vágd apró darabokra a nyers csirkemellet, az inakat közben szedd ki. Majd a húst aprítógépben pépesítsd.
2. Add hozzá a két evőkanál zsírt, a sonka vagy húslevet, illetve a fűszereket. Közben többször pulzálva dolgozd össze a géppel az egészet.
3. Tedd a pépet sonka készítőgépbe, és mehet a hűtőbe 1 napra.
4. Majd főzd 80 fokon 2,5 órán keresztül. Ehhez segítségedre lesz a gépen lévő hőmérő.
5. A főzési idő után hirtelen, jégkockával telt edényben hűtsd le a a sonka készítő gépben lévő felvágottad.
6. A gépből kivéve máris hajszálvékonyan tudod szeletelni!
A csirkét kis, vékony szeletkékre vágjuk. A tepsi aljára olívaolajat öntünk. A csirkeszeletek mellé sajtszeleteket teszünk és az egészet két-két szelet baconbe tekerjük. Előmelegít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa csirkehúsokat befűszerezzük tetszés szerint majd -megforgatjuk 5 evőkanál lisztbe , . Utána a kikent tepsibe rakjuk, gazdagon meghintjük szeletelt hagymával,fokhagymával - sa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFeldaraboljuk a csirkét, és félbevágjuk a combokat is. A lábasba vagy a bográcsba rétegezve berakjuk a húsokat és az apró kockákra vágott vöröshagymát, valamint a paradicsomot és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket szétnyitjuk, fólia között óvatosan kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk egy kicsit és megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel. A bacont apró kockákra vágjuk, kipirít...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű