Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

töltött csirkecomb gombával zöldséggel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 db bőrös csirkecomb
25 dkg gomba
1 zsemle
1 tojás
1 fej hagyma
fél doboz kukoricakonzerv
kápia paprika
bacon
petrezselyem
fűszerek:
só, bors, majoránna
vegeta




Elkészítés:


A csirkecombokat, jól megmossuk, letisztogatjuk a bőrét, majd a bőr alatt előkészítjük a töltelék helyét és besózzuk.
A gombákat megpucoljuk, megmossuk és felvágjuk vékony szeletekre, majd keresztben is tovább vágjuk, hogy jó apró legyen. Ha konzerv gombát használunk, azzal is hasomlóképpen teszünk.
A vöröshagymát a gombával együtt, 2 evőkanál zsíron megdinszteljük.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A zsemléket jól nyomkodjuk ki és a kihűlt hagymás gombával, a tojással és a többi hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Annyi zsemlemorzsát adjunk még hozzá, amitől krémes állaga lesz, és lehet vele dolgozni, nem folyik.
A húsokat megtöltjük és a zsírral kikent tepsibe helyezzük, a tetejüket szórjuk meg sóval, borssal és ételízesítővel. A maradék töltelékből gombócokat csinálunk és teszünk rá 1-1 szelet bacont.
Alufóliával letakarva kb.1-1,5 órát sütjük 180 fokon, villával megszúrva győződjünk meg róla, hogy puha, és átsült-e. Ekkor az alufóliát levesszük, a combokat az alattuk összegyűlt lével meglocsoljuk, majd toljuk vissza a sütőbe és tekerjük a hőfokot 200 fokra, és pirosra sütjük.

töltött csirkecomb gombával zöldséggel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkecomb - Fetás csirkecombok
Csirkecomb - Fetás csirkecombok

1. A combokat olívaolajban elkevert provence-i fűszerkeverékkel bedörzsölöm, a bőr alá helyenként fokhagymadarabokat helyezünk. 2. A krumpli szeleteket egy tűzálló tálba szórju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Párizsi otthon készítve
Párizsi otthon készítve

Jól összekeverjük az összes hozzávalót. Veszünk egy sütőpapírt. Ráhalmozzuk a húsmasszát. Feltekerjük kolbász formára. Majd beletekerjük az egészet alufóliába. Lezárjuk, mint a cu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mustárszószos csirkesült
Mustárszószos csirkesült

Keverd össze a mézet (vagy az édesítőt), a mustárt, az olajat, a fokhagymát és a sót. Alaposan forgasd át a pácban a húsdarabokat, majd tedd egyelőre félre tálat. Egy serpenyőben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hortobágyi húsos gombóc
Hortobágyi húsos gombóc

A tésztához 500 g karfiol 100 g szezámliszt 20g utifűmaghéj 1 ek libazsír 1 kávéskanál só A morzsához 1 ek libazsír szezámmag egy kevés liszttel összekeverve 100 g sül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk