menu

Családireceptkönyv.hu

Ínyenc kacsasült


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
1 bőrös kacsamell filé
1 bőrös kacsacomb
1 nagyobb vöröshagyma
2 alma
6 gerezd fokhagyma
1 bögre kacsa alaplé (én a kacsalevesem levét használtam), vagy ha nincs, akkor zöldség alaplé, vagy muskotályos, cserszegi vagy irsai fehérbor.
fűszerpáchoz:
1 gerezd fokhagyma préselve
1 hüvelyknyi gyömbér reszelve
1 csipet csilipehely
1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál őrölt tarkabors
1 csipet ánizsmag őrölve
1 csipet édesköménymag őrölve
1/2 mokkáskanál borsikafű
3-4 szegfűbors őrölve
2 szegfűszeg őrölve
1 teáskanál szárított rozmaring levél, vagy egy szál friss rozmaring
1 csipet szárított zsálya, vagy 3-4 friss levél
1 mokkáskanál majoránna
1 teáskanál himalája só
1 mokkáskanál kókuszvirágcukor

Elkészítés:


Elkészítése:
1.A száraz fűszereket megőröljük, a frisseket összeszecskázzuk, vagy lepréseljük.
2.Alaposan bedörzsöljük vele a kacsát, és egy éjszakát állni hagyjuk a fűszerpácban.
3.Másnap egy fedeles tepsibe belekarikázzuk az almákat, a hagymát és a fokhagymagerezdeket.
4.Erre fektetjük bőrével felfele a kacsát. (A bőrét akár kockásra be is irdalhatjuk), majd felöntjük a kacsa alaplével. Ha nincs, akkor húsleves vagy zöldség alaplé is jó. Ha egyik sincs, akkor muskotályos fehérborral is felönthetjük.
5.Lefedjük, és 180°C-os sütőben 1 órán keresztül pároljuk.
6.Utána levesszük a fedőt, és addig sütjük, amíg piros nem lesz a bőre (kb. 30-40 perc)

Köretként adhatjuk a hagymás almát, amin megsült, vagy akár el is turmixolhatjuk szósznak. Én karamellizált zsályás almával, vagy pároltkáposztával és hagymás törtkrumplival szeretem. De ettem már fűszeres édesburgonyával és sós-mentás eperszósszal is.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://antalvali.com/boszorkanykonyha/boszorkanykonyha/eheto/sultek-pecsenyek.html/inyenc-kacsasult.html

Ínyenc kacsasült

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sütőben sült fokhagymás fűszeres máj burgonyával! Má
Sütőben sült fokhagymás fűszeres máj burgonyával! Má

A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Borsós csirke brassói
Borsós csirke brassói

Az apróra felkockázott hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát is. A csirkemellet egyforma kockákra vágjuk. A piruló hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk és addig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Martinsgans mit Orangensoße und Herzogin-Kartoffeln
Martinsgans mit Orangensoße und Herzogin-Kartoffeln

2 Orangen gründlich waschen und die Schale fein abreiben. Thymian waschen, trocken tupfen und die Hälfte der Blättchen abzupfen. Orangenschale, Thymianblättchen und etwas Salz und...

Elkészítési idő: 5
Nehézség: Közepes
share
Avatar Pulyka saslik grill zöldségekkel
Pulyka saslik grill zöldségekkel

Pulykahúst kockára vágjuk,a hagymát, rèpát,szalonnát kockára vágjuk,cukkinit negyedelve, fèl cm-re vágjuk. A pritaminpaprikát 3X3 as kockára,gombát nagyobb darabokra vágjuk. A pá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk