Hozzávalók:
1 bőrös kacsamell filé
1 bőrös kacsacomb
1 nagyobb vöröshagyma
2 alma
6 gerezd fokhagyma
1 bögre kacsa alaplé (én a kacsalevesem levét használtam), vagy ha nincs, akkor zöldség alaplé, vagy muskotályos, cserszegi vagy irsai fehérbor.
fűszerpáchoz:
1 gerezd fokhagyma préselve
1 hüvelyknyi gyömbér reszelve
1 csipet csilipehely
1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál őrölt tarkabors
1 csipet ánizsmag őrölve
1 csipet édesköménymag őrölve
1/2 mokkáskanál borsikafű
3-4 szegfűbors őrölve
2 szegfűszeg őrölve
1 teáskanál szárított rozmaring levél, vagy egy szál friss rozmaring
1 csipet szárított zsálya, vagy 3-4 friss levél
1 mokkáskanál majoránna
1 teáskanál himalája só
1 mokkáskanál kókuszvirágcukor
Elkészítése:
1.A száraz fűszereket megőröljük, a frisseket összeszecskázzuk, vagy lepréseljük.
2.Alaposan bedörzsöljük vele a kacsát, és egy éjszakát állni hagyjuk a fűszerpácban.
3.Másnap egy fedeles tepsibe belekarikázzuk az almákat, a hagymát és a fokhagymagerezdeket.
4.Erre fektetjük bőrével felfele a kacsát. (A bőrét akár kockásra be is irdalhatjuk), majd felöntjük a kacsa alaplével. Ha nincs, akkor húsleves vagy zöldség alaplé is jó. Ha egyik sincs, akkor muskotályos fehérborral is felönthetjük.
5.Lefedjük, és 180°C-os sütőben 1 órán keresztül pároljuk.
6.Utána levesszük a fedőt, és addig sütjük, amíg piros nem lesz a bőre (kb. 30-40 perc)
Köretként adhatjuk a hagymás almát, amin megsült, vagy akár el is turmixolhatjuk szósznak. Én karamellizált zsályás almával, vagy pároltkáposztával és hagymás törtkrumplival szeretem. De ettem már fűszeres édesburgonyával és sós-mentás eperszósszal is.
a csirkemellet kisebb darabra vágtam besóztam majd kis zsebet csináltam és abba belenyomtam a sajt csíkot..bepaníroztam kisütöttem a krumplit megpucoltam uborka reszelőn leszeltem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olívaolajat egy serpenyőbe tesszük és a felszelelt csirkét, a fokhagymát és a lime reszelt héját is beletesszük, majd sütni kezdjük. Néhány percig sütjük, amíg a csirke enyhén m...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húst felszeleteljük kb. centi vastagra, kiklopfoljuk, majd besózzuk. A tejfölt, mustárt, olajat, borsot alaposan összekeverjük. A husi mindkét oldalát bekenjük ezzel a keverékk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A szalonnával kibélelünk egy jénai tálat vagy egy tepsit. A csirkemellett felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe és tojásba mártva bundázzuk. Az edény...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű