300 g csont és bőr nélküli csirkemell
200 g teljes kiőrlésű penne tészta
1 evőkanál olívaolaj
4 gerezd zúzott fokhagyma
1/4 teáskanál őrölt piros paprika
240 g brokkoli rózsa
400 g konzerv paradicsom (ha frisset használunk, akkor főzzük meg a paradicsomot)
15 g friss bazsalikom vagy oregánó
Reszelt parmezán sajt (elhagyható)
A csirkét falatnyi darabokra vágjuk. Félretesszük. A tésztát a csomagoláson feltüntetett ideig főzzük. Leszűrjük.
Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és beletesszük a fokhagymát és a paprikát. Fél percig kevergetjük Jöhet bele a brokkoli és további 3 percig főzzük, kevergetjük. Kivesszük a serpenyőből a brokkolit.
A csirkemellet tesszük most a forró serpenyőbe és 3-4 perc alatt gyorsan átsütjük. Most visszatesszük a brokkolit a serpenyőbe. Beleöntjük a tésztát és a paradicsomot. Gyakori kevergetés mellett összemelegítjük az egészet.
Tálaláskor megszórhatjuk reszelt parmezánnal. .
Amikor szép egész csirkemellet vásárolunk, érdemes a bőrét megmentenünk egy maroknyi hússal együtt és lefagyasztanunk. Ha néhány rolád összegyűlt, szépen együtt kisütjük. ? Rendkív...
Elkészítési idő: 30 percA húsokat megmossuk, átkenjük sóval és borssal, majd egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet és 2-3 órán át lefedve pihentetjük. Akár egy egész éjszakát is hagyhatjuk a tejben. Mikor k...
Elkészítési idő:A húst megmossuk,lecsepegtetjük a vizet. A mell filéket kinyitjuk egy kicsit megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk legalább egy órát pihentetjük. Egy evőkanál olajon megdinszteljük a ha...
Elkészítési idő: