Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csirkecomb másként


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 db csirkecomb
8 púpos evőkanál búzaliszt
1 teáskanál fűszerpaprika
1 kávéskanál majoránna
1 kávéskanál fehérbors (őrölt)
1 késhegynyi köménymag (őrölt)
4 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
25 dkg reszelt sajt
nagy pohár tejföl
2 evőkanál étolaj

Elkészítés:


A lisztet összekeverem a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával.
Egy közepes tűzálló tálat kikenek vajjal, a csirkecombokat megmártom a fűszeres lisztben, majd a kivajazott tálba fektetem őket egymás mellé.
A maradék fűszeres lisztet félreteszem, mert szükség lesz még rá.
A vöröshagymát felkarikázom, és egyenletesen eloszlatom a combokon.
A tejfölt elkeverem az olajjal, és a megmaradt fűszeres lisztet is beleforgatom. Ráöntöm a combokra. A tetejére rászórom a reszelt sajtot.
Mehet a sütőbe. 30 percig lefedve sütöm, majd további 15 percig pirítom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkés csusza
Csirkés csusza

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A csirkemellet kockákra vágjuk, megsózzuk és megborsozzuk. A húst a vajon pirosra sütjük. A sajtot lereszeljük, majd a tejföllel, a petrezs...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Aszalt szilvával töltött rakott csirkemell
Aszalt szilvával töltött rakott csirkemell

A csirkemellet kockázzuk fel és sózzuk, borsozzuk be enyhén (számítva arra, hogy a bacon is sós). A tojásokat keverjük ki a liszttel és a tejszínnel. A sütőformát b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Bundázott töltött csirkemell
Bundázott töltött csirkemell

A csirkemellet felszúrom, majd zsemlés tölteléket készítek az alapanyagokból, és ezzel megtöltöm a húsokat, majd ezt megsózom. A tejfölbe belereszelem a sajtot, hogy jó sűrű massz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Fahéjas-chilis-barackos csirke
Fahéjas-chilis-barackos csirke

A csirkemellet alaposan fűszerezzük be sóval, borssal, majoránnával. Egy serpenyőbe öntsünk kevés olívaolajat (ha nincs, sima olaj is megteszi). Amikor felhevült, dobjuk bele a szá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk