6 db csirkecomb
8 púpos evőkanál búzaliszt
1 teáskanál fűszerpaprika
1 kávéskanál majoránna
1 kávéskanál fehérbors (őrölt)
1 késhegynyi köménymag (őrölt)
4 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
25 dkg reszelt sajt
nagy pohár tejföl
2 evőkanál étolaj
A lisztet összekeverem a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával.
Egy közepes tűzálló tálat kikenek vajjal, a csirkecombokat megmártom a fűszeres lisztben, majd a kivajazott tálba fektetem őket egymás mellé.
A maradék fűszeres lisztet félreteszem, mert szükség lesz még rá.
A vöröshagymát felkarikázom, és egyenletesen eloszlatom a combokon.
A tejfölt elkeverem az olajjal, és a megmaradt fűszeres lisztet is beleforgatom. Ráöntöm a combokra. A tetejére rászórom a reszelt sajtot.
Mehet a sütőbe. 30 percig lefedve sütöm, majd további 15 percig pirítom.
A vöröshagymát és a gombát apróra felvágni. Egy serpenyőbe pici olajat önteni, majd megpárolni a hagymát. Ezután kiszedni és kihűteni. Szintén egy pici olajat önteni a serpenyőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A paprikákat és az újhagymát vékony csíkokra vágjuk. Elkészítés: A kiterített hússzeletek egyik oldalára teszünk a krémsajtból. Erre 3-4...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kissé kivert húsokat sózzuk, tojásba, majd reszelt sajtba forgatjuk. Tűzálló tál alját kikenjük margarinnal, és a húsokat rétegesen lerakjuk. A megmaradt tojást összekeverjük a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet hosszában vágd vékonyabb szeletekre, ha szükséges, klopfold. 2. Sózd, borsozd, szórj rá Vegetát, majd kend meg a szeleteket krémsajttal (bármilyen ízesítésű j...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű