Családireceptkönyv.hu

Gombamártással felöntött csirkemell, krumplipürével


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 db egész csirkemell
1 nagyobb fej vöröshagyma
200 g gomba
250 ml tejföl
200 ml húsleves alaplé
1 evőkanál liszt
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint majoranna
ízlés szerint olaj
ízlés szerint vaj
A körethez :
1 kg burgonya
0.5 dl tej
100 g vaj
ízlés szerint só

Elkészítés:


A vöröshagymát felaprítom, a húslevesből leszűrt húst kisebb darabokra vágom. (ha friss csirkemellből készíted, akkor megtisztítás után ezt darabolod fel)

A serpenyőbe először egy kevés olajat melegítek, majd a vajon a hagymát üvegesre pirítom. Az olajra azért van szükség, hogy a vaj ne égjen oda, és így a hagymának is sokkal intenzívebb íze lesz.

Majd hozzáadom a felszeletelt gombát. (én konzervet használtam)

1-2 perc elteltével (friss gomba esetén 5-6perc) hozzáadom a csirkemellet, sózom, borsozom, meghintem majoránnával. Folyamatosan kevergetem, átforgatom.

Egy shaker pohárban összekeverem a tejfölt, lisztet, húsleves alaplé felét és jól összerázom.

Mikor a hús már egy kicsit megpirult, felöntöm a maradék fél alaplével 3-4 percig főzöm.

Majd hozzáadom a tejfölös mixet és még kb. 5 percig főzöm együtt, kavargatás mellett.

A krumplit felteszem főni.

Mikor a villa könnyedén belemegy a krumpliba, leszűröm, megtisztítom.

Összetöröm, sózom és a szoba hőmérsékletű vajjal és tejjel krémesre keverem.

Ezután csak a tálalás van hátra.

Gombamártással felöntött csirkemell, krumplipürével

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkemájas őzgerinc
Csirkemájas őzgerinc

A hagymát aprítógépbe tesszük és pépesre aprítjuk. Hozzáadjuk a nyers tojásokat, a zúzott fokhagymát,a zsírt majd sóval és borssal ízesítjük. Alaposan összekeverjük! A májat fel...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Csirkemelles rakott makaróni
Csirkemelles rakott makaróni

A makarónit sós vízben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet, kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz. Megs...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Portugál csirke
Portugál csirke

A csirkedarabokat megsózzuk borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk .Az olajat megforrósítjuk és a csirkedarabokat hirtelen megsütjük , majd kiszedjük. A maradék olajon megpároljuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk