2 db egész csirkemell
1 nagyobb fej vöröshagyma
200 g gomba
250 ml tejföl
200 ml húsleves alaplé
1 evőkanál liszt
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint majoranna
ízlés szerint olaj
ízlés szerint vaj
A körethez :
1 kg burgonya
0.5 dl tej
100 g vaj
ízlés szerint só
A vöröshagymát felaprítom, a húslevesből leszűrt húst kisebb darabokra vágom. (ha friss csirkemellből készíted, akkor megtisztítás után ezt darabolod fel)
A serpenyőbe először egy kevés olajat melegítek, majd a vajon a hagymát üvegesre pirítom. Az olajra azért van szükség, hogy a vaj ne égjen oda, és így a hagymának is sokkal intenzívebb íze lesz.
Majd hozzáadom a felszeletelt gombát. (én konzervet használtam)
1-2 perc elteltével (friss gomba esetén 5-6perc) hozzáadom a csirkemellet, sózom, borsozom, meghintem majoránnával. Folyamatosan kevergetem, átforgatom.
Egy shaker pohárban összekeverem a tejfölt, lisztet, húsleves alaplé felét és jól összerázom.
Mikor a hús már egy kicsit megpirult, felöntöm a maradék fél alaplével 3-4 percig főzöm.
Majd hozzáadom a tejfölös mixet és még kb. 5 percig főzöm együtt, kavargatás mellett.
A krumplit felteszem főni.
Mikor a villa könnyedén belemegy a krumpliba, leszűröm, megtisztítom.
Összetöröm, sózom és a szoba hőmérsékletű vajjal és tejjel krémesre keverem.
Ezután csak a tálalás van hátra.
Elosszor a krumplit kockara vagjuk es a sozott borsozott hust rapakkoljuk a krumplira ,ezutan osszekeverjuk a szoszt es nyakon ontjuk vele koze dobaljuk a fokhagymat .Betakarjuk a...
Elkészítési idő: 1,45 perc Nehézség: Könnyű40 deka burgonyát kockára vágunk. Ezután sós vízben puhára főzzük, összetörjük krumplinyomóval, majd egy kanál majonézt, mustárt, kevés borsot és sót, valamint két tojás sárgáját k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit kizsírozzuk. A kifilézett és besózott csirkecombokat a tepsibe fektetjük A ledarált karfiolt, az apróra vágott hagymát és a többi hozzáv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű