1 buc pui eventual fara cap
5 cartofi mari
2 cepe
sare
piper
Se spala puiul se condimenteaza si se impacheteaza in folie de aluminiu unsa in prealabil cu unt. Cartofii curatati se taie in bucati mari si se aseaza intr-o tava in jurul puiului, impreuna cu ceapa curatata.
Se adauga o cana de apa, putin ulei si sare si se da la cuptor. Se lasa aproximativ 45 min. la foc mediu, dupa care se verifica puiul intepandu-l cu o scobitoare.
Daca scobitoarea intra usor se desface aluminiul deasupra si se inteapa aluminiul in partea de jos ca sa curga untul, si se da din nou la cuptor la foc iute pana se rumeneste putin.
Nagy lábast előveszem, amiben elfér a kacsa. A kacsáról levagdosom a durvább kövér részeket, hogy ne legyen nagyon zsíros. Megmosom. Bedörzsölöm sóval alaposan, kívül belül. Majo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkehúst csíkokra vágom, sózom, borsozom és 1 ek zsíron megpirítom, majd félre teszem. A maradék zsíron megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát....
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. A finomra vágott hagymát kevés olajban megfonnyasztjuk. 2. Beletesszük a szétvagdosott csirkét, és nagy láng felett állandóan keverve zsírjára pirítjuk. 3. Megszórjuk ve...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA combokat megtisztítom, bedörzsölöm sóval, megszórom a fűszerekkel és fél órára hűtőbe teszem. A cseréptálat 15 percre vízbe teszem, a krumplit, hagymát meghámozom. A tál aljába...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes