1 buc pui eventual fara cap
5 cartofi mari
2 cepe
sare
piper
Se spala puiul se condimenteaza si se impacheteaza in folie de aluminiu unsa in prealabil cu unt. Cartofii curatati se taie in bucati mari si se aseaza intr-o tava in jurul puiului, impreuna cu ceapa curatata.
Se adauga o cana de apa, putin ulei si sare si se da la cuptor. Se lasa aproximativ 45 min. la foc mediu, dupa care se verifica puiul intepandu-l cu o scobitoare.
Daca scobitoarea intra usor se desface aluminiul deasupra si se inteapa aluminiul in partea de jos ca sa curga untul, si se da din nou la cuptor la foc iute pana se rumeneste putin.
1, A csirkemellet felkockázzuk, apró kockákra vágjuk a hagymát, paprikát, paradicsomot. 2, 5 ek olajon a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, és add...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kuglóf formát zsírozzuk, zsemlemorzsával megszórjuk és kibéleljük baconnal. A csirkemelleket kockára vagy csíkokra vágjuk, borsozzuk és flekken fűszerrel befűszerezzük. Befűszere...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA fűszereket mozsárba tesszük a sóval és alaposan összetörjük. A csirkemellet csíkokra, a hagymát karikára vágjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, meglocsoljuk az olíva olajjal és a c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkeszárnyakat előző este bepácoljuk az olívaolaj, pirospaprika, fokhagyma, só, bors keverékébe. Másnap alufóliával lefedve, 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük. Ezalatt elké...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű