A csirkemellet vékony csíkokra vágom, egy kis olajban elkeverem a gyros alapport és nyakon öntöm vele a husidarabkákat.
Kb. fél órát hagyom állni, majd serpenyőben készre sütöm a csirkefalatokat... kiszedem a husit és fennmaradt olajhoz még öntök egy kevés olajat és abban megsütöm a meghámozott, negyedekre vágott burgonyát...
egy nagy tálra minden féle zöldségeket, káposztát, lila hagymát, paradicsomot, paprikát, uborkát felszeletelve szépen elrendezek, mellé rakom a husit, burgonyát...
öntetként fehér joghurtba nyomok pár fokhagymát tálalok mellé.
És mi nagyon szeretjük az olívabogyót, úgyhogy az sem hiányozhat mellöle
A kefirt takarékon kevergetés közben addig főzzük, míg felforr. A megtisztított, felezett combokat csak ezután tesszük bele. Fűszerezzük, sózzuk, a fokhagymát is beletesszük. Fedő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet alaposan átmossuk, apróra kockázzuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni. A vöröshagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a csirkemelle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hús szeleteket vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk, állni hagyjuk. A burgonyákat kicsi vagy közepes reszelőn lereszeljük, és megsózzuk. Ezt állni hagyjuk hogy levet eresszen, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAmikor ezt az ételt készítem, odafigyelek, hogy a köret már lehetőleg készen legyen, mikor az első husik kisülnek, különben előfordulhat, hogy a gyerkőcök nem győzik kivárni, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű