1 db konyhakész kakas /az enyém 2 kg/
2 db paprika
2 db paradicsom
1 db hegyes erős paprika
4 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 kk őrölt kömény
só
1 ek pirospaprika
1 dl száraz vörösbor
2 ek. zsír
Kezdőlap
Recept kategóriák
Recept feltöltés
Cikkek
Szakácsaink
Blogok
Főoldal / Szárnyas Ételek / Kakaspörkölt
Kakaspörkölt
Feltöltő: Kautz József Kategória: Szárnyas Ételek 0 59 megtekintés
FavoriteElmentem!
ajax loader
Print Friendly
Kakaspörkölt
Kakaspörkölt
Hozzávalók:
1 db konyhakész kakas /az enyém 2 kg/
2 db paprika
2 db paradicsom
1 db hegyes erős paprika
4 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 kk őrölt kömény
só
1 ek pirospaprika
1 dl száraz vörösbor
2 ek. zsír
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen
Elkészítés:
A kakast gondosan megtisztítjuk, feldaraboljuk. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A paprikákat és a paradicsomot megmossuk, a paprikákat kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és a paprikával együtt felkockázzuk.
A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, őrölt köményt és 8-10 percig pároljuk.
Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük 2 dl vízzel. Visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a húst, sózzuk, és rövid lében pároljuk.
Mikor a kakas puhulni kezd, ráöntjük a vörösbort és készre főzzük.
Galuskával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
A csirkemell bőrét leszedem, lehártyázom, csontjáról leszedem. Szép egységes szeleteket vágok a filéből, majd megszórom őrölt cuminnal, majd sózom és összeforgatom a husikat. A feh...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA kukoricakeményítőt, a fűszereket és a sütőport összekeverjük és belemártjuk a húsokat. Majd hűtőbe tesszük 1 órára. Megcsináljuk a második panírt: a kukoricakeményítőt, a sütőpor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét tisztítás után négyfelé vágom, megsózom, majd bőrével felfelé evőkanálnyi olajjal kikent tepsibe helyezem. A maradék olajat rácsorgatom és alufóliával lefedve előmelegít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymákat felaprítjuk, a paprikát és az ananászt felkockázzuk, a csirkemell filét megmossuk és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. 2. Az olívaolajat felhevítjük egy nagy serpenyő...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű