2 nagy csirkecomb
1 kg burgonya
1 fej hagyma - vörös
só
bors - fekete (őrölt)
köménymag (őrölt)
2 evőkanál étolaj
A húst alaposan megmossuk, forgójánál elvágjuk. A burgonyákat, hagymát meghámozzuk. A burgonyát karikákra vágjuk, a hagymát laskájára vágjuk.
Tepsibe tesszük az olajat, mehet bele a burgonya, megszórjuk őrölt köménnyel, sózzuk, és kézzel kicsit átforgatjuk.
Rátesszük a hagyma szeleteket is.
Erre tesszük a csirkecombokat, amiket kicsit bedörzsölünk mind két oldalán sóval, borssal.
Alufóliával letakarjuk és előmelegített 200 C fokos sütőbe mehet 60 percre, majd levesszük a fóliát és a legnagyobb fokozaton szépen megpirítjuk.
Elsőként a csirkemellet felcsíkoztam, sótam, borsoztam. A paprikát és a gombát kockákra, a sárgarépát karikákra vágtam, a vöröshagymát kisebb kockákra aprítottam. Wok serpenyőben e...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KözepesA zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és tetszésünk szerint feldaraboljuk. A tojásokból három darabot megfőzünk. Két darab hagymát, a kolozsvári szalonnát és a medvehagymát apróra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk. Sós, lobogó vízben 10 percig főzzük, leszűrjük. A bacont megsütjük és a visszamaradt zsiradékon kicsit megpirítjuk a krumplit. A...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1 A csirkemell filét felkockázzuk, majd egy serpenyőben olajat melegítünk. 2 A bunda hozzávalóit egy tálban csomómentesen összekeverjük. A víz mennyisége a tojás méretétől függő...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: Könnyű