Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Dubarry pulykamell


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Fejenként egy nagyobb szelet pulykamellet veszünk, és egy kicsit kiklopfoljuk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés liszttel megszórjuk. Kevés forró vajon vagy olajon a hús szeletek mindkét oldalát megsütjük – nagy lángon, gyorsan, hogy ne száradjon ki. Közben annyi karfiolt, hogy majd minden hús szeletre bőven jusson sós vízben megfőzünk – esetleg csak pároljuk – úgy, hogy ne főjön teljesen puhára.
Négy szelet húshoz fél liter tejből készítünk besamelt, oly módon, hogy másfél evőkanál vajon megfuttatunk másfél evőkanál lisztet, és fél liter tejjel felengedjük. Amikor már sűrűsödik, sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót szórunk bele, és végül belekeverünk két nagy marék reszelt sajtot, és alaposan elkeverjük. A hússzeleteket tűzálló tál aljára fektetjük, mindegyikre bőven pakolunk a karfiolból, és leöntjük a sajtos mártással. 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg szépen megpirul.

Dubarry pulykamell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Csirkés görög saláta
Csirkés görög saláta

A csirkemellet befűszerezem majd csíkokra vágom és pici kókuszzsíron megsütöm őket. A zöldségeket összevágom, pici extra szűz olívaolajjal meglocsolom, majd ráhalmozom a csirkét é...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Mézes mustáros pácolt csirkemell
Mézes mustáros pácolt csirkemell

lőször a pácot készítjük el. A mustárhoz adjunk egy teáskanálnyi borsot, kávéskanálnyi curry port, hat vagy hét gerezd fokhagymát, a mézet, csipetnyi sót, és végül 4-5 evőkanál olí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ropogós sült csirke
Ropogós sült csirke

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A lisztet, paprikát, a sót és a borsot keverd össze. A húsokat forgasd bele a fűszeres keverékbe és tedd kiolajozott tepsibe. Keverd össze a méz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nono
Villám kacsamell (Magditól)
Villám kacsamell (Magditól)

Forró vízbe dobod 30 percre a mélyhűtőből kivett előkészített kacsamellet, majd kibontod a zacskóból és forró serpenyőben mindkét oldalát pirosra sütöd. Sózod, borsozod és meglocso...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk