60 dkg csirkemell (15-20 csíkra, kisebb szeletre vágva)
10 db csirkeszárny (szárnyhegy nélkül és további két részre vágva)
Kentucky – közepesen csípős - fűszerkeverékhez, a fent megadott húsmennyiséghez:
1 teáskanál őrölt koriander
½ teáskanál fehér bors
½ teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál őrölt gyömbér
2 teáskanál csípős fűszerpaprika vagy őrölt chili
1 teáskanál édes fűszerpaprika (lehet füstös)
1 evőkanál finom szemcsés fokhagyma granulátum
½ teáskanál cayenne bors
1 teáskanál kurkuma
teáskanál őrölt kakukkfű, rozmaring, majoránna, tárkony (a tárkonyból és rozmaringból lehet kevesebbet is használni, ha valaki erőteljesnek tartja)
Kentucky bundához:
25 dkg kukoricapehely-corn flakes (a fele morzsává, a másik fele szilánkosra őrölve)
tojás és 2 tojásfehérje (a két tojásfehérje a mézes-mustáros szósz alapjául szolgáló majonézbe került)
4-5 evőkanál liszt
úgy, ahogyan azt kell.
A csirkemellet érdemes kisebb darabokra, csíkokra, szeletekre vágni, hogy minél több fűszer és bunda kerülhessen rá, úgy lesz igazán finom.
A fűszerezett húsokat lefedve betettem 2 óra hosszára a hűtőbe, akár ennyi idő is elégséges, hogy ez a nagyszerű, száraz fűszerpác csontig hatoljon bele. Akár egy éjszakán át is pácolhatjuk benne. Sót ne tegyünk rá semmiképpen.
Kivettem a hűtőből, megsóztam minden oldalán, majd liszt, enyhén sós felvert tojás és a kétféle szemcséjű corn flakes morzsa keverékével paníroztam. A corn flakes morzsában éppen csak meghengergettem, nem kell túlzásba esni, nehogy a bunda végül páncél legyen. Fél órán át szerencsés tálcán pihentetni úgy, hogy ne érjenek össze a panírozott húsdarabok.
190 C fokra előmelegített bő, forró olajban kis adagokban sütöttem ropogósra.
Kiolajozzuk a pléhet. Beletesszük a zöldség mixet, fűszerezzük. A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, és ráhelyezzük a zöldség mixre. Fűszerezzük. A gombát, kukoricát, anan...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűA húst, a tojásokat, a zsemlemorzsát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket egy tálba tesszük, összegyúrjuk. A masszából kisebb gombócokat formálunk és a közepükbe egy-egy darab sajt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeleg kelbimbósaláta Az újhagymákat karikázzuk fel, a sonkaszeleteket pedig vágjuk tetszés szerint kis csíkokra vagy négyzetekre. A kelbimbók megmaradt felét főzzük elő pár perci...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A csirkemelleket felszeleteljük, a vastaga...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű