25 dkg száraztészta (orsó, kagyló, penne stb.)
1 db csirkemell filé
1 db padlizsán
1 db vöröshagyma
2 db zöldpaprika
1 db paradicsom
10 dkg mozarella sajt
1 ek szárnyas fűszerkeverék
só
olaj a tál kikenéséhez
A tésztát sós vízben kifőzöm, majd az olajjal kikent sütőtálba helyezem. Ráteszem a vékony szeletekre vágott csirkemellet, a karikára vágott padlizsánt, zöldpaprikát, paradicsomot, a szálkásra vágott vöröshagymát. A rétegek között szárnyas fűszerkeverékkel szórom meg a hozzávalókat. A tetejére teszem a vékony szeletekre vágott sajtot. Előmelegített sütőben, légkeverésen 170 fokon 40 perc alatt készre sütöm.
1. A csirkemellet aránylag vékony szeletekre vágjuk, és egyenként egy kicsit megklopfoljuk, hogy jó vékonyak legyenek. 2. Jól megízesítjük őket a kedvünkre való fűszerekkel....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymát összevágva a zsíron üvegesre pirítjuk, beleforgatjuk a húsdarabokat és megpirítjuk. Ha már levet eresztett a hús és az eltűnt, rászórjuk a pirospaprikát. Ezzel kb. 3 perc...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA pulykamellet kicsit kiklopfolom és sózom, borsozom. Az aszalt szilvát 2 óráig vörös borban áztatom. A diót, zsemlemorzsát, tojásokat összekeverem és egy kevés fahéjjal ízesítem...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a kedvenc fűszersónkkal. Egy serpenyőben egy kevés olajat forrósítunk, majd nagy lángon elősütjük a...
Elkészítési idő: 1.5 Nehézség: Könnyű