25 dkg száraztészta (orsó, kagyló, penne stb.)
1 db csirkemell filé
1 db padlizsán
1 db vöröshagyma
2 db zöldpaprika
1 db paradicsom
10 dkg mozarella sajt
1 ek szárnyas fűszerkeverék
só
olaj a tál kikenéséhez
A tésztát sós vízben kifőzöm, majd az olajjal kikent sütőtálba helyezem. Ráteszem a vékony szeletekre vágott csirkemellet, a karikára vágott padlizsánt, zöldpaprikát, paradicsomot, a szálkásra vágott vöröshagymát. A rétegek között szárnyas fűszerkeverékkel szórom meg a hozzávalókat. A tetejére teszem a vékony szeletekre vágott sajtot. Előmelegített sütőben, légkeverésen 170 fokon 40 perc alatt készre sütöm.
Elkészítés: A húst felcsíkozzuk. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a husit. Elkészítjük a mázat....
Elkészítési idő: 1 óraA húsokat szárnyas fűszer sóval kissé bekenjük A pác hozzávalóit egy tálban összekeverjük és ráöntjük a szárnyakra,majd egy zacskóba tenni és 2 -3 órára pihentetjük a páclébe....
Elkészítési idő: 90 perc