60 dkg csirkecomb filé, 1 fej hagyma, 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa
1 db zellergumó, 2 gerezd áttört fokhagyma, 1 ek mustár ,1 dl tejföl
1 db babérlevél, 1 ízlés szerint ételízesítő, 1 csipet őrölt bors, 4 ek étolaj
A hagymát apróra kockázzuk és kevés olajon megdinszteljük. Rádobjuk a felkockázott húst, fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk ételízesítővel, őrölt borssal és zúzott fokhagymával. Átkeverjük, aláöntünk egy kevés vizet, majd fedő alatt, puhára főzzük. Gyakorlatilag úgy járunk el, mint egy pörköltnél, csak nem teszünk rá pirospaprikát.
Míg fő a hús, addig a zöldségeket megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, megszórjuk ételízesítővel, hozzátesszük a babérlevelet és kb. 4 deciliternyi vizet aláöntve, puhára pároljuk. Ha készen vannak a zöldségek, akkor botmixerrel pürésítjük, belekavarjuk a tejfölt és a mustárt, majd a szószt, a kész púshoz kanalazzuk. Jól összeforraljuk és már lehet is tálalni.
1, Először elkészítjük a mentás mártogatóst: a chilipaprikát feldaraboljuk (ha nincs friss, akkor a szárított, őrölt is jó), a mentaleveleket, a petrezselymet megmossuk, a fokhagym...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesEgy őzgerincformát a vékony szalonnaszeletekkel kibélelek úgy, hogy a végük a forma peremén túl kilógjon. A tojást, a lisztet, a tejfölt és a reszelt sajt felét összekeverem....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. A tepsi aljára szórunk a lereszelt sajtból. Következő lépés az, hogy a csirkemell szeleteket először l...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húst nagyobb darabokra vágjuk és egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet és fűszerezzük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Fóliával letakarjuk és legalább két órán át pihentetjük. E...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű