Családireceptkönyv.hu

Vadas csirke egyszerűen


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg csirkecomb filé, 1 fej hagyma, 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa
1 db zellergumó, 2 gerezd áttört fokhagyma, 1 ek mustár ,1 dl tejföl
1 db babérlevél, 1 ízlés szerint ételízesítő, 1 csipet őrölt bors, 4 ek étolaj

Elkészítés:


A hagymát apróra kockázzuk és kevés olajon megdinszteljük. Rádobjuk a felkockázott húst, fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk ételízesítővel, őrölt borssal és zúzott fokhagymával. Átkeverjük, aláöntünk egy kevés vizet, majd fedő alatt, puhára főzzük. Gyakorlatilag úgy járunk el, mint egy pörköltnél, csak nem teszünk rá pirospaprikát.
Míg fő a hús, addig a zöldségeket megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, megszórjuk ételízesítővel, hozzátesszük a babérlevelet és kb. 4 deciliternyi vizet aláöntve, puhára pároljuk. Ha készen vannak a zöldségek, akkor botmixerrel pürésítjük, belekavarjuk a tejfölt és a mustárt, majd a szószt, a kész púshoz kanalazzuk. Jól összeforraljuk és már lehet is tálalni.

Vadas csirke egyszerűen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar SVÁB PULYKASÜLT KNÉDLIVEL
SVÁB PULYKASÜLT KNÉDLIVEL

Pulykasült: A húsokat sózom, borsozom. Egy kevés olajon az átnyomott fokhagymát a paradicsompürével lepirítom, ráöntöm a hússzeletekre, és kevés vízzel, valamint a fehérborral pu...

Elkészítési idő: kb 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gombás sajtos csirkemell
Gombás sajtos csirkemell

A csirkemellet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe forgatjuk, és felhevített vajon mindkét oldalát átpirítjuk, majd félretesszük. A felkockázott vörö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Illatos omlós csirkemell
Illatos omlós csirkemell

A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük. A csirkemellet vékony darabokra szeleteljük, a tojásf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk