60 dkg csirkecomb filé, 1 fej hagyma, 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa
1 db zellergumó, 2 gerezd áttört fokhagyma, 1 ek mustár ,1 dl tejföl
1 db babérlevél, 1 ízlés szerint ételízesítő, 1 csipet őrölt bors, 4 ek étolaj
A hagymát apróra kockázzuk és kevés olajon megdinszteljük. Rádobjuk a felkockázott húst, fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk ételízesítővel, őrölt borssal és zúzott fokhagymával. Átkeverjük, aláöntünk egy kevés vizet, majd fedő alatt, puhára főzzük. Gyakorlatilag úgy járunk el, mint egy pörköltnél, csak nem teszünk rá pirospaprikát.
Míg fő a hús, addig a zöldségeket megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, megszórjuk ételízesítővel, hozzátesszük a babérlevelet és kb. 4 deciliternyi vizet aláöntve, puhára pároljuk. Ha készen vannak a zöldségek, akkor botmixerrel pürésítjük, belekavarjuk a tejfölt és a mustárt, majd a szószt, a kész púshoz kanalazzuk. Jól összeforraljuk és már lehet is tálalni.
Pulykasült: A húsokat sózom, borsozom. Egy kevés olajon az átnyomott fokhagymát a paradicsompürével lepirítom, ráöntöm a hússzeletekre, és kevés vízzel, valamint a fehérborral pu...
Elkészítési idő: kb 2 óra Nehézség: NehézA csirkemellet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe forgatjuk, és felhevített vajon mindkét oldalát átpirítjuk, majd félretesszük. A felkockázott vörö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük. A csirkemellet vékony darabokra szeleteljük, a tojásf...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű