♥HÚS:
1 fél pulykamell
5 dkg vaj
1 doboz ananász
20 dkg aszalt szilva
2 ek. borecet
5 dkg cukor
2-3 összetört szegfűszeg
só
bors
♥KÖRET:
25 dkg rizs
1 fej hagyma
3 dkg vaj
8 dkg mazsola
só
bors
Nyissuk szét a pulykamellet szép nagy szeletté. A közepére tegyünk egy szép nagy kimagozott aszalt szilvát, majd tekerjük össze és tűzzük össze hústűvel. Itassuk le konyhai papírtörlővel, sózzuk, borsozzuk. Forró sütőben süssük 30 percig, majd öntsük le a zsiradékot. Olvasszuk fel a vajat, öntözzük meg vele a pulykát, majd süssük 1 1/2 óráig többször locsolgatva a sziruppal, amelyet a borecetből, cukorból, szegfűszegből kevertünk. Szép fényes lakkrétegnek kell képződnie a pulykán.
Melegítsük meg az ananász szeleteket vajban és pirítsuk aranysárgára. Közben készítsük el a mazsolás rizst.
A mazsolát tegyük forró sós, borsos vízbe és főzzük letakarva kb. 20 percig, majd szűrjük és csepegtessük le. Lábasban melegítsük meg a vajat, adjuk hozzá a lecsepegtetett mazsolát és jól keverjük össze.
Tálaljuk a pulykát az ananásszal és mazsolás rizzsel körítve.
A sütésből megmaradt mártást, külön csészébe adjuk mellé.
1. A csirkecombokat megtisztítom, megmosom, sózom, és befűszerezem. 2. A vöröshagymákat megpucolom és négybe vágom. 3. A combokat megkenem a hideg zsiradékkal és egy tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemellet sózzuk, borsozzuk és dörzsöljük be a fűszerekkel. Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, pirítsuk meg a hús mindkét oldalát néhány perc alatt. Vegyük ki a serpenyőből,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst mossuk, leszárítjuk, vagy lebőrözzük - ez ízlés kérdése. A mártást összekeverjük a hozzávalókból. Egy tepsi aljára egyenletesen elszórjuk a vékony karikára szelt (gyalult)...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztát a szokott módon, bő, forrásban lévő, sós vízben kifőztem, leszűrtem, hagytam lecsepegni. 2. Közben a csirkemellet ledaráltam, majd a felhevített vaj-olaj keveréken...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű