♥HÚS:
1 fél pulykamell
5 dkg vaj
1 doboz ananász
20 dkg aszalt szilva
2 ek. borecet
5 dkg cukor
2-3 összetört szegfűszeg
só
bors
♥KÖRET:
25 dkg rizs
1 fej hagyma
3 dkg vaj
8 dkg mazsola
só
bors
Nyissuk szét a pulykamellet szép nagy szeletté. A közepére tegyünk egy szép nagy kimagozott aszalt szilvát, majd tekerjük össze és tűzzük össze hústűvel. Itassuk le konyhai papírtörlővel, sózzuk, borsozzuk. Forró sütőben süssük 30 percig, majd öntsük le a zsiradékot. Olvasszuk fel a vajat, öntözzük meg vele a pulykát, majd süssük 1 1/2 óráig többször locsolgatva a sziruppal, amelyet a borecetből, cukorból, szegfűszegből kevertünk. Szép fényes lakkrétegnek kell képződnie a pulykán.
Melegítsük meg az ananász szeleteket vajban és pirítsuk aranysárgára. Közben készítsük el a mazsolás rizst.
A mazsolát tegyük forró sós, borsos vízbe és főzzük letakarva kb. 20 percig, majd szűrjük és csepegtessük le. Lábasban melegítsük meg a vajat, adjuk hozzá a lecsepegtetett mazsolát és jól keverjük össze.
Tálaljuk a pulykát az ananásszal és mazsolás rizzsel körítve.
A sütésből megmaradt mártást, külön csészébe adjuk mellé.
A tojásokat, a sót, a borsot, a lisztet, a tejfölt, az apróra vágott petrezselymet és a reszelt sajtot összekeverjük. A csirkemellet apróra felkockázzuk és a masszához keverjük....
Elkészítési idő:A gombákat megtisztítjuk és száraz serpenyőben lepirítjuk, amíg teljesen összezsugorodnak. A csirkét felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a keményítőt, valamint 1-2 evőkanál...
Elkészítési idő: