2 szelet csirkemell (vastagabb szeletek, ne klopfoljuk), só, őrölt bors, csipetnyi bazsalikom (vagy annyi levél, ami befedi a szeleteket), paradicsomszeletek (télen érdemes koktélparadicsomot használni), feta és trappista, olaj a hús pirításához.
A saláta a képen: koktélparadicsom, lilahagyma, kígyóuborka, tölgylevelű saláta és fetakockák.
A sütőt bekapcsolom - előmelegítem 200-220 fokra (bármilyen más, felső grilles szerkezet is megfelel). A csirkemellszeleteket sózom, borsozom. Hagyom állni néhány percig, majd felforrósított szőlőmagolajon, mindkét oldalukat, hirtelen pirosra sütöm. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom a szeleteket, szárított bazsalikomot szórok rájuk (kevésbé finnyás családtagokkal rendelkezőknek ajánlom a friss bazsalikomleveleket). Vékony paradicsomszeleteket, valamint fetát és trappistát kupacolok rájuk, majd mehetnek pirulni néhány percre a sütőbe (éppen csak piruljanak, nem cél a hús kiszárítása).
Mennyei krumplipürével, friss salátával is.
Először elkészítjük a csirke falatok bundáját. 4 evőkanál lisztet csomómentesre keverünk 4 evőkanál étkezési keményítővel, 1 teáskanál szódabikarbónával vagy sütőporral, és 1,2 dl...
Elkészítési idő:--A húst megtisztítjuk, szárazra töröljük, felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk és átkenjük a mustárral. --A felvert tojásokat elkeverjük a tejjel. --A zsemlemorzsát elkeverj...
Elkészítési idő: 30https://www.youtube.com/watch?v=bMN7KtnBlF8
Elkészítési idő: