Családireceptkönyv.hu

Sütőben sült fokhagymás fűszeres máj burgonyával!


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg csirkemáj
60 dkg burgonya
3 gerezd fokhagyma
majoránna
oregáno
őrölt pirospaprika
só, bors
olaj

Elkészítés:


A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához keverjük, kiolajozott tepsibe tesszük. Fél dl olajba keverjük a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd a burgonyára és a májra öntjük. 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük, időnként megforgatjuk, hogy minden oldala jól átsüljön.

Sütőben sült fokhagymás fűszeres máj burgonyával!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Csirkés saslik édes-savanyú mogyorós mártással
Csirkés saslik édes-savanyú mogyorós mártással

A csirkemellet kockákra vágjuk, majd sózzuk, fűszerezzük és legalább 60 percet pihentetjük a hűtőszekrényben. Ezalatt elkészítjük a mártást. Összekeverjük a mogyoróvaj port, a juh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Brigi
Panírozz okosan
Panírozz okosan

A csirkemellet felszeleteljük és fűszerezzük. A tojást kikeverjük a mustárral és a zabliszttel. A csirkedarabokat belemártotjuk a tojásos masszába, majd a zabpehelybe hempergetjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Fóliában sült töltött fasírttekercs
Fóliában sült töltött fasírttekercs

A zsemlét vagy kenyeret beáztatjuk langyos vízbe. A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, a zsírban üvegesre pároljuk. A darált húsba beletesszük a kinyomkodott zsemlét, a h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Parmezános-borsikafüves csirkemellsonka
Parmezános-borsikafüves csirkemellsonka

A felkockázott csirkemellfilét tedd a házi felvágott készítőbe, zárd rá erősen a tetejét, hogy szépen összepréselődhessenek az alapanyagok, és tartsd hűtőben 5 fokon 2 napon át....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk