50 dkg csirkemáj
60 dkg burgonya
3 gerezd fokhagyma
majoránna
oregáno
őrölt pirospaprika
só, bors
olaj
A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához keverjük, kiolajozott tepsibe tesszük. Fél dl olajba keverjük a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd a burgonyára és a májra öntjük. 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük, időnként megforgatjuk, hogy minden oldala jól átsüljön.
A csirkemellet kockákra vágjuk, majd sózzuk, fűszerezzük és legalább 60 percet pihentetjük a hűtőszekrényben. Ezalatt elkészítjük a mártást. Összekeverjük a mogyoróvaj port, a juh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeleteljük és fűszerezzük. A tojást kikeverjük a mustárral és a zabliszttel. A csirkedarabokat belemártotjuk a tojásos masszába, majd a zabpehelybe hempergetjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemlét vagy kenyeret beáztatjuk langyos vízbe. A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, a zsírban üvegesre pároljuk. A darált húsba beletesszük a kinyomkodott zsemlét, a h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felkockázott csirkemellfilét tedd a házi felvágott készítőbe, zárd rá erősen a tetejét, hogy szépen összepréselődhessenek az alapanyagok, és tartsd hűtőben 5 fokon 2 napon át....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű