• 1 egész csirkemellfilé
• 1 fej lila hagyma
• 3-4 dl tejszín
• 4-6 evőkanál magos mustár
• só
• bors
• 2 evőkanál olaj a tálaláshoz:
• sült krumpli, főtt rizs, esetleg főtt tészta
Felcsíkozzuk a csirkemellet, nagyobb szeletekre vágjuk a hagymát, majd az utóbbit megpirítjuk olajon. Hozzáadjuk a csirkemellet, amelyet fehéredésig sütünk.
Amikor átsült, felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, és elkeverjük benne a mustárt. Fedő alatt puhára főzzük, majd tálaljuk.
Sült krumplival, esetleg főtt rizzsel vagy főtt tésztával kínáljuk.
A kakast feldaraboljuk, megsózzuk. A finomra vágott vöröshagymát az olajon megfuttatjuk, majd a húsdarabokat mindkét oldalukon lepirítjuk. Ezután nagy, lapos, tűzálló tálra vagy...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesRendezzük el a húsokat egy tepsiben, 190 °C hőmérsékletű előmelegített sütőben 45-60 perc alatt sül aranybarnára.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát kockára vágom és kisütöm a zsírját, a befűszerezett csirkedarabokat előpirítom a szalonnazsíron, majd az apróra vágott hagymát is. A káposztát átöblítem és összekever...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA combokat sütés előtt 2 órával sózzuk, borsozzuk. A savanyú káposztát, a finomra vágott hagymával, a cikkekre vágott birsalmával és a fűszerekkel összekeverjük. Egy cserépedénybe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű