2 egész csirkemellfilé
1 padlizsán
1 póréhagyma
25 dkg zsírszegény sajt
3 tojás
zabliszt
aszalt paradicsom
bazsalikom, só, bors
teáskanál vaj
Vágd fel apró kockákra a csirkemellet és sózd be. Készítsd elő a „bundát”. Verd fel a tojásokat és tegyél bele jó sok
–lehetőleg friss- bazsalikomot és ízlés szerint borsot. Vajazz ki egy jénait (kör alakúban szép lesz a forma) és
kapcsold be a sütőt 200 fokra. Pucold meg a padlizsánt és karikázd fel. A húskockákat forgasd meg a lisztben, majd
a tojásban és tegyél egy réteget belőlük a jénaiba. Erre jön egy réteg padlizsán karika, egy kis apróra szelt
póréhagyma, majd az aszalt paradicsom darabkák. Szórd meg reszelt sajttal és jöhet a következő kör: tojásos
húsréteg, padlizsánréteg, póréhagyma, aszalt paradicsom, és így tovább, amíg van alapanyag. Fedővel együtt tedd
be a már felforrósodott sütőbe. 20-30 perc alatt megsül. Fedő nélkül süsd tovább, amíg megpirul a sajt. Ha kész,
egy késsel óvatosan válaszd el a jénaitól, majd fordítsd ki egy nagyobb tálra. Így szép tortát kapsz, amit szeletelni
lehet. Friss saláta illik hozzá.
Először elkészítjük a pácot: a 2 evőkanál paradicsompürét összekeverjük a 2 evőkanál mustárral, sóval vagy sültcsirke fűszerkeverékkel, őrölt borssal és ezzel megkenjük a húsok min...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét nagy kockára vágjuk. Bepácoljuk a szójaszószba és a gyömbérbe. (1napig.) Tojásfehérjét felverjük összekeverjük a hozzávalókat és ezt a tésztát pihentetjük fél óráig....
Elkészítési idő: 1-2 óra Nehézség: KönnyűTegnap besóztam, borsoztam, vadfűszer keverékkel megszórtam a húsokat. Rájuk facsartam a vérnarancs levét és a hűtőben várakoztak sorsukra. Előmelegítettem a sütőt 175 C fokra. A...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA húst kisebb darabokra vágjuk, majd erős nejlonzacskóba szórjuk. A joghurtot összekeverjük a reszelt fokhagymával és a sóval. A húsra öntjük, lezárjuk a zacskót (legegyszerűbb, ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes