50 dkg csirkemellfilé | só, fehér bors | olívaolaj | 10 dkg vaj | 20 dkg póréhagyma | 30 dkg újburgonya | 2 dl főzőtejszín | 40 dkg penne tészta
1. A csirkemellet kis kockára vágjuk, sózzuk, kevés olívaolajon készre sütjük 4-5 perc alatt.
2. Egy másik serpenyőben 1 evőkanál olívaolaj és a vaj keverékén pirítani kezdjük a felkarikázott póréhagymát (keveset tegyünk félre), majd hozzáadjuk a meghámozott, kis kockákra vágott újburgonyát.
3. Mikor a ragu leve kezd elpárologni, és már letapad a serpenyő aljára, felöntjük a tejszínnel. Addig pároljuk, amíg a burgonya megpuhul, sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel alaposan pürésítjük.
4. A tésztát lobogó sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd összeforgatjuk a burgonyaszósszal. A tetejére szórjuk a csirkemellet és a félretett póréhagymát.
KALÓRIA: 858 KCAL/ADAG
1. A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra. 2. Az olívaolajban keverjük össze a fűszereket és reszeljük hozzá a fokhagymát, majd a páccal keverjük össze a húst (mindenhol érje)....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A csirkét darabokra vágjuk. Nagy mennyiségű olívaolajban – nem extra szűz olívaolajban – kicsit megsütjük a fokhagymagerezdeket, majd kivesszük és félretesszük. 2. A visszam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat megsózzuk és megborsozzuk, a vöröshagymát megpucoljuk és vékonyan felkarikázzuk, majd a bort meg a mustárt kézi habverővel simára keverjük egy kisebb tálban. Ol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat és mellet megmossuk, a combokat kettőbe, a mellet négybe vágjuk. (Természetesen nem muszáj vegyes húsból csinálni, de nálunk mindegyiknek megvan a maga rajongótábo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű