Családireceptkönyv.hu

Csirkés penne póréhagymás újburgonyaszósszal


Írta:

Elk. idő: 45 PERC
Adag: 4 SZEMÉLYRE
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg csirkemellfilé | só, fehér bors | olívaolaj | 10 dkg vaj | 20 dkg póréhagyma | 30 dkg újburgonya | 2 dl főzőtejszín | 40 dkg penne tészta

Elkészítés:


1. A csirkemellet kis kockára vágjuk, sózzuk, kevés olívaolajon készre sütjük 4-5 perc alatt.

2. Egy másik serpenyőben 1 evőkanál olívaolaj és a vaj keverékén pirítani kezdjük a felkarikázott póréhagymát (keveset tegyünk félre), majd hozzáadjuk a meghámozott, kis kockákra vágott újburgonyát.

3. Mikor a ragu leve kezd elpárologni, és már letapad a serpenyő aljára, felöntjük a tejszínnel. Addig pároljuk, amíg a burgonya megpuhul, sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel alaposan pürésítjük.

4. A tésztát lobogó sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd összeforgatjuk a burgonyaszósszal. A tetejére szórjuk a csirkemellet és a félretett póréhagymát.

Trükkök, tippek, praktikák:


KALÓRIA: 858 KCAL/ADAG

Csirkés penne póréhagymás újburgonyaszósszal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cheddar sajtos csirkemell brokkoli szósszal, rizzsel
Cheddar sajtos csirkemell brokkoli szósszal, rizzsel

Csirkemell szeleteket fűszerezzük. Először a tejbe utána a reszelt sajtba forgatjuk és végül a zsemlemorzsába jól belenyomkodjuk. Tűzálló tálba tesszük és a sütőben készre sütjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ági
Tejszínes-kukoricás csirkemell
Tejszínes-kukoricás csirkemell

"A csirkemelleket szeletekre vágom, só-bors-fokhagyma-olivaolaj kombóban megforgatom, megy a tepsi aljára. Minden szelet húsra egy ujjnyi vastag darab trappista sajt. Félkarikára v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Zöldséges húsos rizs a sütőből
Zöldséges húsos rizs a sütőből

A rizst egy edénybe öntjük, annyi vizet adunk hozzá ami ellepi, sózzuk és fedő alatt félpuhára főzzük. A húst felszeleteljük és kevés olajon pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk