menu

Családireceptkönyv.hu

Tejfölös borsós csirkeragu


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg csirkecomb (csontozott), 4 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 40 dkg zöldborsó, 1 dl főzőtejszín, 3 evőkanál tejföl, 1 teáskanálnyi tárkony, só, bors

Elkészítés:


A csirkét felszeleteljük és kevés olajon 2-3 percig pirítjuk, majd egy tányérra tesszük. A zúzott fokhagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan kevergetjük 1 percig, majd felöntjük a tejszínnel és csomómentesre keverjük. Ezt követően beletesszük a húsokat és fűszerezzük, majd felöntjük egy kevés vízzel. Hozzáadjuk a zöldborsót és lassú tűzön főzzük. Mielőtt elkészül, a tejfölt is hozzákeverjük, egyet rottyantunk a ragun és már fogyaszthatjuk is. Burgonyát vagy rizst tálalunk mellé.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkés-borsós metélt
Avatar Vincéné Slavitsek Beatrix Kedvelnék
Csirkés-borsós metélt

A megmosott, szárazra törölt csirkemellfilét felkockázzuk, és megsózzuk, megborsozzuk. Az olívaolajat felforrósítjuk, és kissé megpirítjuk rajta a húskockákat. Hozzáadjuk a felenge...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pulykafasírt
Pulykafasírt

A hagymát a fokhagymás olajon megpirítjuk. Összekeverni a hozzávalókat. Tenyérnyi nagyra, laposra formázzuk. 30 percig letakarva pihentetjük, majd kisütjük.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkeegytál erdészné módra
Csirkeegytál erdészné módra

A vöröshagymát egy evőkanálnyi olajon fedő alatt megpirítjuk, megforgatjuk rajta a feldarabolt csirkét, majd 1 dl borban feloldott paradicsompürével felengedjük. Mellédobunk 2 ge...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkepaprikás házi galuskával
Csirkepaprikás házi galuskával

A hagymákat tisztítsuk meg, vágjuk apróra. Öntsünk olajat egy edénybe, és hevítsük fel, majd dobjuk rá az apróra vágott hagymát. Állandó kevergetés mellett pároljuk a hagymát üvege...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk