0 dkg pulyka- (vagy csirke) mell
3 evőkanál liszt
Só
Olaj
15 dkg füstölt, főtt pulykacomb
1 fej vöröshagyma
3 dl paradicsomlé
őrölt bors
bazsalikom
majoranna
3 dl tejföl
20 dkg füstölt sajt
A pulykamellet hosszú csíkokra vágom, megsózom, majd egyenként lisztben megforgatva, forró olajban átsütöm. Egy tűzálló tálba, vagy tepsibe szedem.
Közben elkészítem a paradicsomos ragut:
Kevés olajon megfonnyasztom az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom az ugyancsak apró kockára vágott füstölt pulykacombot. Amikor kissé már megpirult, felöntöm a paradicsomlével, fűszerezem az őrölt borssal, bazsalikommal, majorannával, és ha szükséges sóval. Ezt a ragut ráöntöm a pulykamellre, rákenem a tejfölt, és reszelt füstölt sajttal megszórom. Sütőbe helyezem, addig, amíg a sajt kissé rápirul.
Párolt rizzsel tálalom.
Egy őzgerincet bacon-nel kibélelünk (ki is lóghat, majd a tetejére ráhajtjuk). A csirkemellet felkockázzuk és összekeverjük a tejföllel, liszttel, sajttal. A tojásokat a fűszerekke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPác: A vizbe beletesszük a hozzávalókat, felfőzzük egy kicsit. Miután kihűlt, beletesszük a pulykát és 1 napig áztatjuk. Fűszervaj; A puha vajhoz hozzákeverjük a durvára vágot...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük, egy nagyobb tepsit kikenünk zsírral. A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, és meghintjük fűszersóval. A vöröshagymákat vékony félkarikára vágjuk, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellfiléket középen bevágjuk, szétterítjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és végül ételízesítővel hintjük meg. 2 evőkanálnyi olajon a csirkemellek mindkét oldalát áts...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű