0 dkg pulyka- (vagy csirke) mell
3 evőkanál liszt
Só
Olaj
15 dkg füstölt, főtt pulykacomb
1 fej vöröshagyma
3 dl paradicsomlé
őrölt bors
bazsalikom
majoranna
3 dl tejföl
20 dkg füstölt sajt
A pulykamellet hosszú csíkokra vágom, megsózom, majd egyenként lisztben megforgatva, forró olajban átsütöm. Egy tűzálló tálba, vagy tepsibe szedem.
Közben elkészítem a paradicsomos ragut:
Kevés olajon megfonnyasztom az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom az ugyancsak apró kockára vágott füstölt pulykacombot. Amikor kissé már megpirult, felöntöm a paradicsomlével, fűszerezem az őrölt borssal, bazsalikommal, majorannával, és ha szükséges sóval. Ezt a ragut ráöntöm a pulykamellre, rákenem a tejfölt, és reszelt füstölt sajttal megszórom. Sütőbe helyezem, addig, amíg a sajt kissé rápirul.
Párolt rizzsel tálalom.
Vékonyabb csíkra vagy kockára vágjuk a húst (inas részeket leszedjük) Egy edényben ráöntjük az olajat, beleőröljük vagy rászórtuk a borsot, és hozzáadjuk a mustárt. Átkeverjük az...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűkisebb pogácsákat sütőben sütni (tepsiben sütőpapíron) félidőben megfordítani
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombot megmosom megtisztítom. A lisztet összekeverem a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával. Egy közepes tűzálló tálat kikenek vajjal, a csirkecombokat megmártom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkecombokat megmossuk, besózzuk. 2. Füstölt szalonnát apróra vágjuk, és az olajon kisütjük, majd ebben a zsiradékban kisütjük a húsdarabokat. 3. Burgonyát héjában meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz