menu

Családireceptkönyv.hu

paradicsomos pulykamell


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0 dkg pulyka- (vagy csirke) mell
3 evőkanál liszt

Olaj
15 dkg füstölt, főtt pulykacomb
1 fej vöröshagyma
3 dl paradicsomlé
őrölt bors
bazsalikom
majoranna
3 dl tejföl
20 dkg füstölt sajt

Elkészítés:


A pulykamellet hosszú csíkokra vágom, megsózom, majd egyenként lisztben megforgatva, forró olajban átsütöm. Egy tűzálló tálba, vagy tepsibe szedem.
Közben elkészítem a paradicsomos ragut:
Kevés olajon megfonnyasztom az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom az ugyancsak apró kockára vágott füstölt pulykacombot. Amikor kissé már megpirult, felöntöm a paradicsomlével, fűszerezem az őrölt borssal, bazsalikommal, majorannával, és ha szükséges sóval. Ezt a ragut ráöntöm a pulykamellre, rákenem a tejfölt, és reszelt füstölt sajttal megszórom. Sütőbe helyezem, addig, amíg a sajt kissé rápirul.
Párolt rizzsel tálalom.

paradicsomos pulykamell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Csirkecomb spenótos gombás szószban (Sóbors)
Csirkecomb spenótos gombás szószban (Sóbors)

Papírtörlővel itassuk fel a felesleges nedvességet a csirkecombokról. A fokhagymaport, a zöldfűszereket, a sót és a borsot keverjük össze. Szórjuk a csirkecombokra, egyenletesen os...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Áfonyãs kacsamell
Áfonyãs kacsamell

A kacsamelleket kettévágom, a zsíros bőrt leszedem róla, egy keveset félreteszek. A megtisztított melleket megtűzdelem a hájdarabkákkal, hogy a hús omlós legyen. Szebben sül, ha a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Citromos csirke
Citromos csirke

A csirkéket kicsontozzuk, a bőrét rajtahagyjuk. A filéket sózzuk, borsozzuk, feltekerjük, majd megtűzzük őket fogpiszkálóval. Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, majd minden old...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csirkemell citromos mustáros pácban (Sóbors)
Csirkemell citromos mustáros pácban (Sóbors)

A pác alapanyagait jó alaposan keverjük össze egy tálban. A negyedét tegyük félre. A csirkemelleket tisztítsuk meg, tegyük bele a pácba, majd jó alaposan forgassuk meg benne, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk