menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkemell krémes spenóttal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagyobb csirkemell filé
25 dkg sovány túró
10 dkg spenót
1 nagyobb gerezd fokhagyma
4 ek zsírszegény tejföl
1 tojás
só, bors

Elkészítés:


Sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Spenótot forró vízben 3 perc alatt megfőzzük, leszűrjük.
Túróval és 1 tk sóval összeaprítjuk.
Csirkemellet vékony szeletekre, kb 5x5 cm darabokra vágjuk.
Két 18x26 cm-es edényt kikenünk olajjal és beszórjuk szezámmaggal.
Erre fektetjük a húsdarabokat, úgy, hogy közöttük kis hézagok maradjanak.
Sózzuk, borsozzuk.
A húsdarabokat habzsákból nyomott spenótos krémmel fedjük, majd vékonyan meghintjük szezámmaggal.
Tejfölt és a tojást összekeverjük, és a húsok réseibe kanalazzuk.
Mérsékelt tűzön, 180 fokon 25-30 perc alatt sütjük.
Köret saláta vagy bulgur.

Csirkemell krémes spenóttal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Ropogós, szószos csirkefalat
Ropogós, szószos csirkefalat

A tojást keverd össze a sóval és borssal, forgasd meg benne a felkockázott csirkemellet, majd tedd félre. Készítsd el a szószt: 1 evőkanál olajon, közepes lángon párold a fokhag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Paradicsomos csirkemell
Csirkemell - Paradicsomos csirkemell

1. A csirkemell szeletet roston megsütöm, szelek rá paradicsomkarikákat, teszek rá apróra vágott lila hagymát, oregánot végül pedig sajtszeletet, amit sütőben vagy grill sütőben pá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Pulykamell kreol módon
Pulykamell kreol módon

A pulykamell szeleteket enyhén kiveregetjük, megsózzuk, majd lisztbe mártva kevés forró olajban megsütjük. Ezután a hússzeleteket átszedjük tiszta edénybe. A sütésből visszamaradt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirke - Hortobágyi húsos palacsinta
Csirke - Hortobágyi húsos palacsinta

1. A vöröshagymát finomra, a húst apró kockákra vágjuk. 2. A felhevített olajban a hagymát megfonnyasztjuk, a tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát, és hozzáadjuk a húst....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk