1 csirkemellfilé
1 ananász (vagy egy konzerv darabolt ananász)
1 piros színű paprika (kaliforniai vagy kápia)
3 gerezd fokhagyma
1 db 3 cm-es gyömbér
3 szál újhagyma
olaj
6 ek. szójaszósz
250 g barna rizs
10 dkg kesudió
só
bors
1 csokor friss koriander
Főzzük meg a rizst.
A megtisztított ananászt vágjuk ketté, és kockázzuk föl. Az ananász héját ne dobjuk ki, ebben tálalhatjuk majd az elkészült fogást. Ha konzerv ananászt használunk, csöpögtessük le és tegyük félre.
Készítsük elő az alapanyagokat: aprítsuk fel a fokhagymát és reszeljük le a gyömbért. A csirkemellfilét és a kaliforniai paprikát vágjuk kockára. Az újhagymát karikázzuk fel, a korianderlevelet pedig vágjuk apróra.
Egy száraz serpenyőben enyhén pirítsuk meg a kesudiót, és tegyük félre.
Tegyünk egy kis olajat a serpenyőbe és fél perc alatt futtassuk meg rajta a fokhagymát. Erre tegyük rá a csirkemellfilét, és nagy lángon, sűrűn kevergetve pirítsuk körbe, így nem jön ki belőle majd a szaft, puha és ízes lesz.
Egy percig rázogatva pirítsuk a gyömbér-paprika-újhagyma triót, majd tegyük bele az ananászt.
Öntsük rá a szójaszószt és süssük rázogatva nagy lángon, amíg a nedvek nagy része el nem párolog. (Ehhez kb. 2 perc kell.)
A főtt rizst, a kesudiót és a csirkés-ananászos keveréket öntsük egy nagy tálba és keverjük össze.
Kínáljuk a Somlói Apátsági Pince 2008 hilla borával, nem fogunk benne csalódni.
A kacsacombokat a sütés előtti napon szórd meg rozmaringlevelekkel, összemorzsolt babérlevéllel, kakukkfűvel, illetve ízlésed szerint sóval, borssal. Tedd hűtőbe a fűszerezett húst...
Elkészítési idő: 1 óra3 ek. tejfelt, a tojásokkal, liszttel, sóval, borssal, petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal (és a hagymákkal) masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfeles mas...
Elkészítési idő: 60 percA csirkemelleket vékonyan felszeleteljük. Óvatosan dolgozzunk, hogy majd meg tudjuk tölteni. Lesózzuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a gombát felsz...
Elkészítési idő: