A csirkecombhoz
3 db csirkecomb
1 csapott teáskanál só
6 csipet fehérbors (őrölt)
A panírhoz
50 g búzaliszt (BL55)
2 db tojás (apró, "S"-es méretű)
3 csipet só
50 ml 1,5%-os tej
120 g zsemlemorzsa
A sütéshez
500 ml étolaj
A csirkecombokat alaposan megmossuk, majd félbe vágjuk. Ha valaki nem szereti, eltávolíthatja a bőrét, én rajta hagytam.
A csirkecomb felső részét bőrrel lefelé lefektetjük a munkalapra. A csont mentén bevágjuk a húst.
Majd óvatosan lefejtjük róla a csontot.
Az alsó combot is bemetsszük a csont mentén, majd óvatosan körbe vágjuk.
Ezután a felső részénél vágjuk le róla a porc részt, majd alul körbe vágjuk a bőrt, így könnyen el tudjuk távolítani a csontot.
A kicsontozott csirkecombokat ízlés szerint sózzuk borsozzuk.
A panírozáshoz külön tálakba tesszük a lisztet, a tejjel felvert sózott tojást, és a zsemlemorzsát. A húst először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
Bő, forró olajban, közepes lángon arany barnára sütjük. Én mindig fedő alatt sütöm, mert omlósabb lesz a hús.
Frissen tálaljuk a rántott csirkecombot
A bacont felkockázzuk és megpirítjuk. A szalonna zsírján - ami nem sok - megpirítjuk a sonkaszeleteket és az ananászt is. Majd a húst is fehéredésig elősütjük....
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű1. Elkészítjük a pácot: összekeverjük a cayenne borsot, a limelevet, a szójaszószt, a koriandert a kókuszzsírral. 2. Megmossuk, hosszában kettévágjuk a mellfiléket, és megforgatju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A csirkemellet kisebb szeletekre, csíkokra vágjuk, sózzuk. Egy tálba beletesszük a bundázáshoz valókat (liszt, só, tojás, olaj, sütőpor), és a vízzel felöntve sűrű m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű