Családireceptkönyv.hu

Rántott csirkecomb filézve


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A csirkecombhoz
3 db csirkecomb
1 csapott teáskanál só
6 csipet fehérbors (őrölt)
A panírhoz
50 g búzaliszt (BL55)
2 db tojás (apró, "S"-es méretű)
3 csipet só
50 ml 1,5%-os tej
120 g zsemlemorzsa
A sütéshez
500 ml étolaj

Elkészítés:



A csirkecombokat alaposan megmossuk, majd félbe vágjuk. Ha valaki nem szereti, eltávolíthatja a bőrét, én rajta hagytam.

A csirkecomb felső részét bőrrel lefelé lefektetjük a munkalapra. A csont mentén bevágjuk a húst.

Majd óvatosan lefejtjük róla a csontot.

Az alsó combot is bemetsszük a csont mentén, majd óvatosan körbe vágjuk.


Ezután a felső részénél vágjuk le róla a porc részt, majd alul körbe vágjuk a bőrt, így könnyen el tudjuk távolítani a csontot.

A kicsontozott csirkecombokat ízlés szerint sózzuk borsozzuk.

A panírozáshoz külön tálakba tesszük a lisztet, a tejjel felvert sózott tojást, és a zsemlemorzsát. A húst először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

Bő, forró olajban, közepes lángon arany barnára sütjük. Én mindig fedő alatt sütöm, mert omlósabb lesz a hús.

Frissen tálaljuk a rántott csirkecombot

Rántott csirkecomb filézve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kolbászos-babos libacomb
Kolbászos-babos libacomb

A babot a főzést megelőző este alaposan átmossuk, hideg vízbe áztatjuk. Másnap a libacombok bőrét lefejtjük, falatnyi darabokra vágjuk, és nagy lábasba téve kisütjük. A pörcöt és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csirkecomb Mustáros-Fokhagymás mártásban
Csirkecomb Mustáros-Fokhagymás mártásban

---Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. ---A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba. ---Tep...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemelles rakott makaróni
Csirkemelles rakott makaróni

A makarónit sós vízben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet, kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz. Megs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk