Családireceptkönyv.hu

Rántott csirkecomb filézve


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A csirkecombhoz
3 db csirkecomb
1 csapott teáskanál só
6 csipet fehérbors (őrölt)
A panírhoz
50 g búzaliszt (BL55)
2 db tojás (apró, "S"-es méretű)
3 csipet só
50 ml 1,5%-os tej
120 g zsemlemorzsa
A sütéshez
500 ml étolaj

Elkészítés:



A csirkecombokat alaposan megmossuk, majd félbe vágjuk. Ha valaki nem szereti, eltávolíthatja a bőrét, én rajta hagytam.

A csirkecomb felső részét bőrrel lefelé lefektetjük a munkalapra. A csont mentén bevágjuk a húst.

Majd óvatosan lefejtjük róla a csontot.

Az alsó combot is bemetsszük a csont mentén, majd óvatosan körbe vágjuk.


Ezután a felső részénél vágjuk le róla a porc részt, majd alul körbe vágjuk a bőrt, így könnyen el tudjuk távolítani a csontot.

A kicsontozott csirkecombokat ízlés szerint sózzuk borsozzuk.

A panírozáshoz külön tálakba tesszük a lisztet, a tejjel felvert sózott tojást, és a zsemlemorzsát. A húst először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

Bő, forró olajban, közepes lángon arany barnára sütjük. Én mindig fedő alatt sütöm, mert omlósabb lesz a hús.

Frissen tálaljuk a rántott csirkecombot

Rántott csirkecomb filézve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Francia ételkülönlegesség -töltött pite
Francia ételkülönlegesség -töltött pite

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ninike96
CímlapAnanászos csirkemell baconnel, füstölt sonkáv
CímlapAnanászos csirkemell baconnel, füstölt sonkáv

A bacont felkockázzuk és megpirítjuk. A szalonna zsírján - ami nem sok - megpirítjuk a sonkaszeleteket és az ananászt is. Majd a húst is fehéredésig elősütjük....

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Korianderes, lime-os csirke
Korianderes, lime-os csirke

1. Elkészítjük a pácot: összekeverjük a cayenne borsot, a limelevet, a szójaszószt, a koriandert a kókuszzsírral. 2. Megmossuk, hosszában kettévágjuk a mellfiléket, és megforgatju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szezámmagos csirke
Szezámmagos csirke

Elkészítés: A csirkemellet kisebb szeletekre, csíkokra vágjuk, sózzuk. Egy tálba beletesszük a bundázáshoz valókat (liszt, só, tojás, olaj, sütőpor), és a vízzel felöntve sűrű m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk