2 darabcsirkemell
1 ev. kanálszójaszósz
1 ev. kanálworcester szósz
6 dbcsiperkegomba
1 dbpaprika (piros)
1 dblilahagyma
1 kv. kanálpikáns mártás vagy chili szósz
1 dbkisebb répa
só
bors
chili paprika
pár szelet gyömbér (friss savanyított, pl. sushihoz való)
borecet
ízlés szerint barnacukor
pár darab zöldbab
újhagyma
étkezési keményítő
Az olajon megpirítjuk a csíkokra vágott csirkehúst.
Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a szójaszósszal és a worcester szósszal. Kevés vízzel felöntjük, hozzáadjuk a zsülienre vágott répát és gyömbért. Pár percig együtt főzzük, majd hozzáadjuk a gombát (kisebb fejeket, vagy a nagyobbakat cikkekre vágva), a csíkokra vágott paprikát, a zöldbabot és a chili paprikát.
A zöldséges csirkét addig főzzük, amíg meg nem puhul. Ezután hozzáadjuk a vékonyra szeletelt lilahagymát és a felkarikázott újhagymát. Még pár percig főzzük, keményítővel sűrítjük, végül cukorral és borecettel ízesítjük.
1-2 perccel a főzés vége előtt chili szósszal ízesítjük (ízlés szerint). Jó étvágyat!
Kb 1 kiló zsiradékot megtisztítani és kb. 4-5 cm-es kockára vágni. A megmosott darabokat lecsöpögtetve a lábosba tenni, kevés vizet, de nem kell, hogy ellepje ráönteni és lefedve,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét feldarabolom, megsózzuk, majd 1 órát állni hagyom. Utána, paprikás lisztbe forgatom. Teflon tepsibe, szorosan egymás mellé rakom a csirkedarabokat. A tejfölt, ízlés szeri...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű