1 nagy fej karfiol rózsáira szedve
1 tk. só
6 evőkanál zabpehely (a karfiol mennyiségétől függően kicsivel több vagy kevesebb)
1 egész tojás
45 dkg darál csirke/pulyka hús
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerinti fehérbors
3dl 12%-os tejföl
zsírszegény sajt reszelve kb 10-12 dkg (pl. Hóvirág)
pici vegeta
egy ek. olíva olaj.
A rózsáira szedett karfiolt megpároljuk ételízesítős vízben. A hagymát kockázzuk, az olajon megpiriítjuk, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és megpirítjuk a húst is. Félre tesszük. Egy hőálló tálat kikenünk egy kevés olíva olajjal, a karfiol egy harmadát beletesszük a tálba, rákanalazunk a húsból és meghintjük zabpehelyyel. Majd újból karfiol, újból húst, stb. A rétegezést addig folytatjuk még elfogynak az alapanyagok. A tetejét leöntjük a tejföl és a tojás keverékével, majd rászórjuk a reszelt sajtot és közepesen meleg sütőben 20-25 percig sütjük. Meg kell várni még langyosra hűl, csak utána szeletelhető szépen.
Karfiol helyett kelkáposztából is készíthetjük. A kelkáposztát ujjnyi vastagra szeleteljük és úgy mint a karfiolt megpároljuk.
A szárnyak végeit levágjuk. A chili paprikát és a fokhagymát apróra vágjuk. A szárnyakat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel, fokhagymával, chili porral vagy az apró...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesA karfiolt rózsáira szedjük, fazékba tesszük, felengedjük vízzel, hogy ellepje és adunk hozzá 1 evőkanál ételízesítőt, amire figyeljünk mennyire sós. (Én a házi készítésű ételízesí...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, félkészre sütjük serpenyőben. 2. Ha kicsit kihűlt, tepsibe tesszük, ráfektetjük a sonkát, az ananászkarikákat, ezek közepébe egy-két szem megg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellek mindkét oldalát befűszerezzük a sóval és a borssal. Közepes serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Ráhelyezzük a csirkemelleket és készre sütjük. Egyszer-kétszer meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű