1 nagy fej karfiol rózsáira szedve
1 tk. só
6 evőkanál zabpehely (a karfiol mennyiségétől függően kicsivel több vagy kevesebb)
1 egész tojás
45 dkg darál csirke/pulyka hús
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerinti fehérbors
3dl 12%-os tejföl
zsírszegény sajt reszelve kb 10-12 dkg (pl. Hóvirág)
pici vegeta
egy ek. olíva olaj.
A rózsáira szedett karfiolt megpároljuk ételízesítős vízben. A hagymát kockázzuk, az olajon megpiriítjuk, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és megpirítjuk a húst is. Félre tesszük. Egy hőálló tálat kikenünk egy kevés olíva olajjal, a karfiol egy harmadát beletesszük a tálba, rákanalazunk a húsból és meghintjük zabpehelyyel. Majd újból karfiol, újból húst, stb. A rétegezést addig folytatjuk még elfogynak az alapanyagok. A tetejét leöntjük a tejföl és a tojás keverékével, majd rászórjuk a reszelt sajtot és közepesen meleg sütőben 20-25 percig sütjük. Meg kell várni még langyosra hűl, csak utána szeletelhető szépen.
Karfiol helyett kelkáposztából is készíthetjük. A kelkáposztát ujjnyi vastagra szeleteljük és úgy mint a karfiolt megpároljuk.
A filezett libamelleket kettévágjuk, megsózzuk, vegetát is teszünk rá, majd hozzátesszük a kettébe vagy négybe vágott vöröshagymákat, és beletesszük az előtte már 10-15 percre beáz...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA hagymát felvagdossuk és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt húst is és fűszerezzük. Közben a gombát is megtisztítjuk és felszeleteljük, hozzáöntjük. A tejszínb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA libacombot konfitáltam pár napja, vagyis annyi libazsírban, ami ellepte, vagy 8 órán hagytam a sütőben 80 fokon 1 fej hagymával, pár gerezd fokhagymával, kakukkfűvel, sóval borss...
Elkészítési idő: sok Nehézség: KözepesA húsokat alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsepegtetjük, majd vékonyra klopfoljuk. A tojásokat egy villával felverjük, és jól elkeverjük a tejföllel, a sóval és a fokhagymakrémm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű