egy szelet pulykamell filé kb. 10 dkg, fél tasak mirelit finom főzelék keverék, egy db paradicsom, 2-3 karika kápia paprika, só,bors, 10-12 dkg mozzarella sajt, kakukkfű, lestyán, só, bors, egy evőkanál olívaolaj+ a tál kikenéséhez
Behevítjük a sütőt 180 fokra.
A pulykaszeletet megmossuk, szárazra törüljük, majd csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk.
Egy teflon serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, rátesszük a pulykamell szeleteket, egy kicsit pirítjuk, hogy színt kapjon. Karikákra vágunk egy paradicsomot, majd hozzáadjuk, úgyszintén a kápia paprika karikákat is, közben megforgatjuk.
Néhány csepp olajjal kikenjük a tálat,majd rátesszük a mirelit zöldséget, utána ráborítjuk a pulyka mellett, elrendezzük a paradicsom és paprika szeleteket. Ízesítjük friss kakukkfűvel, illetve néhány frissen morzsolt lestyán levéllel. A tetejére felvágott, illetve reszelt mozzarellát teszünk. Lefóliázva sütőbe tesszük kb.10-12 percre, majd a fóliát levesszük és rápirítunk a sajtra.
Tálaláskor lehet rácsepegtetni balzsamkrémet.
Csirkemellet vékonyra szeletelünk. Almát citromlével meglocsolunk. Túrút tördelünk rá. Esetleg petrezselyemzöldet. Sütjük.
Elkészítési idő: 15 Nehézség: KönnyűA csirkecombokról leszedjük a bőrt, a csirkemájakat megtisztítjuk és kettévágjuk. A combokból kivesszük a csontot, vigyázva, hogy a hús egyben maradjon. Megsózzuk, megborsozzuk, és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA megtisztított csirkét vékony, kb. 2*8 cm nagyságú csíkokra vágjuk. Meghintjük sóval és hagyjuk kicsit állni. Ahogyan a rántott hús elkészítésekor, három tálkát készítünk. Az első...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsok megmosása és nagyobb darabokra való vágása után, majd a szokásos sózás, borsozás (óvatosan) után a szeletekre vágott füstölt szalonnát egyenletesen be kell vagdosni. Egy...
Elkészítési idő: 95 perc Nehézség: Könnyű