menu

Családireceptkönyv.hu

Mozzarellás-zöldséges pulykamell


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


egy szelet pulykamell filé kb. 10 dkg, fél tasak mirelit finom főzelék keverék, egy db paradicsom, 2-3 karika kápia paprika, só,bors, 10-12 dkg mozzarella sajt, kakukkfű, lestyán, só, bors, egy evőkanál olívaolaj+ a tál kikenéséhez

Elkészítés:


Behevítjük a sütőt 180 fokra.
A pulykaszeletet megmossuk, szárazra törüljük, majd csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk.
Egy teflon serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, rátesszük a pulykamell szeleteket, egy kicsit pirítjuk, hogy színt kapjon. Karikákra vágunk egy paradicsomot, majd hozzáadjuk, úgyszintén a kápia paprika karikákat is, közben megforgatjuk.
Néhány csepp olajjal kikenjük a tálat,majd rátesszük a mirelit zöldséget, utána ráborítjuk a pulyka mellett, elrendezzük a paradicsom és paprika szeleteket. Ízesítjük friss kakukkfűvel, illetve néhány frissen morzsolt lestyán levéllel. A tetejére felvágott, illetve reszelt mozzarellát teszünk. Lefóliázva sütőbe tesszük kb.10-12 percre, majd a fóliát levesszük és rápirítunk a sajtra.

Tálaláskor lehet rácsepegtetni balzsamkrémet.

Mozzarellás-zöldséges pulykamell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Diéta
Almás csirkemell (Update)
Almás csirkemell (Update)

Csirkemellet vékonyra szeletelünk. Almát citromlével meglocsolunk. Túrút tördelünk rá. Esetleg petrezselyemzöldet. Sütjük.

Elkészítési idő: 15
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Májjal töltött csirkecomb
Májjal töltött csirkecomb

A csirkecombokról leszedjük a bőrt, a csirkemájakat megtisztítjuk és kettévágjuk. A combokból kivesszük a csontot, vigyázva, hogy a hús egyben maradjon. Megsózzuk, megborsozzuk, és...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás-petrezselymes panírban sült csirkecsíkok
Fokhagymás-petrezselymes panírban sült csirkecsíkok

A megtisztított csirkét vékony, kb. 2*8 cm nagyságú csíkokra vágjuk. Meghintjük sóval és hagyjuk kicsit állni. Ahogyan a rántott hús elkészítésekor, három tálkát készítünk. Az első...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baszk csirke pikáns paradicsomszósszal
Baszk csirke pikáns paradicsomszósszal

A húsok megmosása és nagyobb darabokra való vágása után, majd a szokásos sózás, borsozás (óvatosan) után a szeletekre vágott füstölt szalonnát egyenletesen be kell vagdosni. Egy...

Elkészítési idő: 95 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk