2 db csirkemell vagy egy kb. 1 kg-os sovány rövidkaraj
1-2 db alma
grillfűszer
kb. 25 dkg baconszalonna
1 nagy fej vöröshagyma
Szóval ha karajunk van, ha csirkemellünk, lényeg hogy a húst rostjaira merőlegesen kb. fél centis közökben behasítjuk. A vágatokat mustárral bedörzsöljük és vékony almaszeleteket csúsztatunk mindegyikbe.
Utána a karajt/csirkét kívülről sóval, grillfűszerrel bedörzsöljük, mézzel megkenjük. Az eredeti recept alapján a tűzálló tálat kell kibélelni szalonnaszeletekkel, azokra vöröshagymakarikákat kell szórni, és erre az ágyra fektetni a karajt. Ezután vissza kell hajtani a szalonnaszeleteket, hogy betakarja a husit. Mivel nekem nem egy darab egész húsom volt, hanem több kisebb, így én ezeket egyenként csomagoltam be baconbe.
Lefektettem a pipiciciket egymás mellé egy kizsírozott tálba. Aztán hanyagul rájuk dobáltam némi lilahagymát a vöröshagyma helyett. Nem nézett ki rosszul így sem! Na de azért megsülve az igazi! :-) Nem kell sok idő a csirkének, elég volt közepes lángon kb. 30 perc. Persze alufóliával letakarva, hogy jól bent maradjanak a tálban az ízek-illatok! A karajnak ennél több idő kell, úgy nagyjából 1 órán át is elsülöget, de nem szabad felügyelet nélkül hagyni!
1. A szalonnát apró kockákra vágjuk. 2. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. 3. A paprikát kicsumázzuk és fél karikákra vágjuk. 4. A paradicsomot megmossuk, felkock...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA fokhagymát apróra vágjuk, a vöröshagymát, paprikát felkockázzuk, paradicsomot felcikkezzük. A csirkecombokat az izületnél elvágjuk. A zsírt megolvasztjuk, majd rátesszük a fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát felszeleteljük és megdinszteljük, hozzáadjuk a felvagdosott húst is. A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és kiolajozott, hőálló edény...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA melleket alaposan megtisztítjuk és kiklopfoljuk. Meghintjük sóval. A bundához a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a fűszerkeveréket, a tojásokat és lassan elkezdjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű