Csirkemell
só
bors
étkezési keményítő
tojás
szódabikarbóna
cukor
piros arany
A csirkemellet kockára vágom, sózom, borsozom és kevés étkezési keményítővel összekeverem. Adok hozzá 1-2 ek. vizet, hogy kicsit nedves legyen, majd legalább 30 percre félreteszem.
Egy tálba teszek lisztet, fele annyi keményítőt, tojást, kevés sót, és szódabikarbónát. Vízzel sűrű palacsintatésztát keverek belőle, a végén adok hozzá 1-2 ek. olajat is.
Wokban olajat melegítek, a húsdarabokat a masszába mártom és aranyszínűre sütöm. Kiszedem, lecsepegtetem. Egy serpenyőbe cukrot, piros aranyat és kevés vizet teszek. Összeforralom, amikor kifényesedik szezámmaggal bőven meghintem. A kisült húst a mártással összeforgatom. Jázminrizzsel tálalom.
Videós segítség hozzá: https://www.youtube.com/watch?v=JTqbCmQvZKI
A húst szeletekre vágjuk, besózzuk. A tojásokat villával felverjük, a mustárral, a reszelt sajttal és pici sóval elkeverjük. Hozzáadunk 5 evőkanál rizslisztet, és kevés vízzel sűrű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet megmossuk, a vizet lecsepegtetjük, majd késsel kinyitjuk, vigyázzunk arra hogy ne lyukadjon ki, egy kicsit húsklopfolóval megütögetjük. A fetasajtot a villával össz...
Elkészítési idő: 30-40 perc Nehézség: KözepesA karfiol rózsákat sós vízben roppanósra főzzük, hagyjuk lecsöpögni. A sajtot lereszeljük. A melleket vékonyra klopfoljuk, egy közepes méretű tepsit 2 ek olajjal kikenünk és belef...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat kiklopfoljuk, átkenjük sóval és borssal. A tojásokat megfőzzük, majd felvágjuk. A paprikát és az uborkát is hosszú csíkokra vágjuk. A húsok közepén elosztjuk a felszelete...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű