menu

Családireceptkönyv.hu

Kínai szezámmagos csirke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Csirkemell

bors
étkezési keményítő
tojás
szódabikarbóna
cukor
piros arany

Elkészítés:


A csirkemellet kockára vágom, sózom, borsozom és kevés étkezési keményítővel összekeverem. Adok hozzá 1-2 ek. vizet, hogy kicsit nedves legyen, majd legalább 30 percre félreteszem.
Egy tálba teszek lisztet, fele annyi keményítőt, tojást, kevés sót, és szódabikarbónát. Vízzel sűrű palacsintatésztát keverek belőle, a végén adok hozzá 1-2 ek. olajat is.
Wokban olajat melegítek, a húsdarabokat a masszába mártom és aranyszínűre sütöm. Kiszedem, lecsepegtetem. Egy serpenyőbe cukrot, piros aranyat és kevés vizet teszek. Összeforralom, amikor kifényesedik szezámmaggal bőven meghintem. A kisült húst a mártással összeforgatom. Jázminrizzsel tálalom.
Videós segítség hozzá: https://www.youtube.com/watch?v=JTqbCmQvZKI

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Adrienn
Buffalo csirkecsíkok
Buffalo csirkecsíkok

A szószhoz az olvasztott vajat a chiliszószt és a barbecue szószt alaposan összekeverjük és félretesszük. A szárnyakat egy tálba tesszük, sózzuk-borsozzuk, és alaposan összeforgat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Bacönös fűszervajas csirkemell
Bacönös fűszervajas csirkemell

1.A vajból, petrezselyemből, fokhagymából, sóból, borsból egy aprítógép segítségével fűszervajat készítünk. 2.A csirkemelleket felnyitjuk úgy, hogy egy nagy szelet legyen belőle,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar ALMÁS PECSENYE
ALMÁS PECSENYE

Szóval ha karajunk van, ha csirkemellünk, lényeg hogy a húst rostjaira merőlegesen kb. fél centis közökben behasítjuk. A vágatokat mustárral bedörzsöljük és vékony almaszeleteket c...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Fokhagymás-tejszínes csirkemell
Csirkemell - Fokhagymás-tejszínes csirkemell

1. A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk. 2. Egy tepsi alját kikenjük kókuszzsírral. 3. Pár evőkanál lisztet ugyanannyi zsemlemorzsával összekeverünk. 4. Ebbe kezdjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk