Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kínai szezámmagos csirke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Csirkemell

bors
étkezési keményítő
tojás
szódabikarbóna
cukor
piros arany

Elkészítés:


A csirkemellet kockára vágom, sózom, borsozom és kevés étkezési keményítővel összekeverem. Adok hozzá 1-2 ek. vizet, hogy kicsit nedves legyen, majd legalább 30 percre félreteszem.
Egy tálba teszek lisztet, fele annyi keményítőt, tojást, kevés sót, és szódabikarbónát. Vízzel sűrű palacsintatésztát keverek belőle, a végén adok hozzá 1-2 ek. olajat is.
Wokban olajat melegítek, a húsdarabokat a masszába mártom és aranyszínűre sütöm. Kiszedem, lecsepegtetem. Egy serpenyőbe cukrot, piros aranyat és kevés vizet teszek. Összeforralom, amikor kifényesedik szezámmaggal bőven meghintem. A kisült húst a mártással összeforgatom. Jázminrizzsel tálalom.
Videós segítség hozzá: https://www.youtube.com/watch?v=JTqbCmQvZKI

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar CSIRKECOMB PÉKNÉ MÓDRA
CSIRKECOMB PÉKNÉ MÓDRA

A csirkecombokat megtisztítom, besózom és megszórom a fűszerek keverékével. A megtisztított burgonyát a kizsírozott tepsibe rakom, és ízlés szerint sózom. A nagyobb darabokat el...

Elkészítési idő: l,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar HAGYMÁS-ALMÁS PULYKAMÁJ
HAGYMÁS-ALMÁS PULYKAMÁJ

A hagymát és az almát meghámozzuk, a hagymát felkarikázzuk, gyűrűkre bontjuk, az almát pedig cikkekre vágjuk. Megolvasztjuk a vaj felét, megpirítjuk benne a hagymát és az almát....

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andi
Sütőben sült mustáros csirkemell
Sütőben sült mustáros csirkemell

1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, sóval, borssal fűszerezzük, egy tűzálló tálba rakjuk. 2. A mustárt elkeverjük a xilittel, tejszínnel és az ecettel, majd a húsra simítjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Görög csirkecomb
Görög csirkecomb

A csirkecombokat enyhén besózzuk és beszórjuk a fűszerkeverékkel (kb. egy zacskó kell másfél kg combhoz -, ez kell is rá annak ellenére, hogy enyhén alásózunk!!!) 24 óráig is állha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk