Csirkemell
só
bors
étkezési keményítő
tojás
szódabikarbóna
cukor
piros arany
A csirkemellet kockára vágom, sózom, borsozom és kevés étkezési keményítővel összekeverem. Adok hozzá 1-2 ek. vizet, hogy kicsit nedves legyen, majd legalább 30 percre félreteszem.
Egy tálba teszek lisztet, fele annyi keményítőt, tojást, kevés sót, és szódabikarbónát. Vízzel sűrű palacsintatésztát keverek belőle, a végén adok hozzá 1-2 ek. olajat is.
Wokban olajat melegítek, a húsdarabokat a masszába mártom és aranyszínűre sütöm. Kiszedem, lecsepegtetem. Egy serpenyőbe cukrot, piros aranyat és kevés vizet teszek. Összeforralom, amikor kifényesedik szezámmaggal bőven meghintem. A kisült húst a mártással összeforgatom. Jázminrizzsel tálalom.
Videós segítség hozzá: https://www.youtube.com/watch?v=JTqbCmQvZKI
A csirkecombokat megtisztítom, besózom és megszórom a fűszerek keverékével. A megtisztított burgonyát a kizsírozott tepsibe rakom, és ízlés szerint sózom. A nagyobb darabokat el...
Elkészítési idő: l,5 óra Nehézség: KönnyűA hagymát és az almát meghámozzuk, a hagymát felkarikázzuk, gyűrűkre bontjuk, az almát pedig cikkekre vágjuk. Megolvasztjuk a vaj felét, megpirítjuk benne a hagymát és az almát....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, sóval, borssal fűszerezzük, egy tűzálló tálba rakjuk. 2. A mustárt elkeverjük a xilittel, tejszínnel és az ecettel, majd a húsra simítjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat enyhén besózzuk és beszórjuk a fűszerkeverékkel (kb. egy zacskó kell másfél kg combhoz -, ez kell is rá annak ellenére, hogy enyhén alásózunk!!!) 24 óráig is állha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű