Családireceptkönyv.hu

Tejszínes mustáros csirkemell


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg csirkemell
2 dl tejszín
1 evőkanál liszt
1 evőkanál étolaj
2 evőkanál mustár
1 kávéskanál só
1 kávéskanál bors
1 kávéskanál fokhagyma granulátum

Elkészítés:


A húst, nem túl vékony szeletekre vágjuk.
A fűszereket összekeverjük és megszórjuk vele a húst.
Majd bekenjük mustárral. Állni hagyjuk legalább egy órát.
Az olajat felhevítjük, hirtelen átsütjük a hús minkét oldalát, 1-2 evőkanál vizet teszünk bele, majd készre pároljuk a csirkemellet.
A tejszínbe elkeverjük a lisztet, majd ráöntjük a húsra, egyet forralunk rajta és készen is van. Tálalásnál frissen vágott petrezselyemmel megszórjuk.
Köretnek fűszeres töltött krumplit adtam hozzá.

Tejszínes mustáros csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Krémsajtos bundában sült csirkefalatok
Krémsajtos bundában sült csirkefalatok

Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csirkecsíkok fokhagymás-tejfölös bundában
Csirkecsíkok fokhagymás-tejfölös bundában

A húst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, jól átforgatjuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni. Bő olajat forrósítunk. Egy tálkába szórjuk a forgatáshoz a lisztet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtkrémes bundában sült csirkemell Évi módra
Sajtkrémes bundában sült csirkemell Évi módra

A megtisztított csirkemell szeleteket egy kicsit kiklopfoljuk, meghintjük sóval. Egy tálba a forgatáshoz lisztet szórunk. Egy magasabb falú edényben bő olajat forrósítunk. A...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ratatouille ágyon sült rozmaringos csirke
Ratatouille ágyon sült rozmaringos csirke

A padlizsánt 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk, mindkét felüket besózva rácsra helyezzük. A sütőt begyújtjuk. Míg a padlizsán kidobja keserű levét, a sütő pedig bemele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk