csirkemell
sárgarépa
zöldborsó
karalábé
fehérrépa
cukkini
rizs
petrezselyem
gomba
só
borsó
citrom
olaj
A csirkemellből kevés lével paprikás csirkét készítünk. Eközben a másik lábasban karikára vágott sárgarépát, zöldborsót, karalábét, fehérrépát, vagy más tetszés szerinti zöldségeket esetleg cukkinit párolunk zsíron. Amikor ezek megpárolódtak pépesítjük. A tejszínt tojássárgájával elhabarjuk és a passzírozott zöldeket rádobjuk a csirkére. Jó ízű rizskását készítünk, majd petrezselymes zsíron gombaszeleteket párolunk. Ezeket ízlés szerint fűszerezzük. Répasalátával tálaljuk: a megtisztított sárgarépát vékony hosszúkás metéltre vágjuk, sós vízben megfőzzük, majd hideg vízzel leöntjük. Megsózzuk, borsozzuk citrommal és olajjal salátalét készítünk.
A megtisztított, nagyobb darabokra vágott csirkemájat néhány perc alatt megsütöm 15 dkg vajban. A sütés vége felé hozzáadom a fokhagymát és a kakukkfüvet is. Kicsit hűlni hagyom, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 egész pipicicit megmostam hideg vízbe, és szép vékonyra felszeleteltem. Elkészítettem a pácot. 4 evőkanál étolajba bele kevertem 1 zacskó szárnyas fűszerkeveréket, 2 evőkanál méz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket felszeleteljük és kiklopfoljuk,sózzuk ,borsozzuk. felverjük a tojásokat. Először lisztbe ,tojásba majd zsemlemorzsába forgatjuk a szeleteket. Forró,olajban szé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsibe vagy jénaiba belehelyezem a bacon szeleteket, de úgy hogy az kilógjon a tepsiből, hogy később ezeket vissza tudjam hajtani. Aztán a csirkemelleket megsózom, megborsozom í...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű