1 nagy csirkemell
2 dl tej
4 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
15 dkg gomba (konzerv)
petrezselyemzöld
10 dkg reszelt ementáli
olívaolaj
só, bors
A húst megmossuk, majd nagy szeletekre vágjuk és egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, lefedjük és legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük. Így a hús megpuhul, csodás íze lesz és gyorsan megsül. Közben a gombát, a paradicsomot a maradék fokhagymát és a petrezselyemzöldet robotgéppel összedolgozzuk. Nem kell teljesen pépesíteni, maradjon darabos. A húsokat egy tányérra tesszük, sózzuk és borsozzuk, minden szeleten elkenünk egy adag gombás pépet és elosztjuk rajtuk a reszelt sajtot. Feltekerjük és hústűvel rögzítjük ha szükséges, majd egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, meglocsoljuk pár csepp olívaolajjal és beletesszük a húsokat, átkenjük olajjal. 180 fokon sütjük 30 percen át és már kínálhatjuk is! Tálaláskor megszórhatjuk friss zöldpetrezselyemmel.
1. A csirkét kevés olajon először bőrrel lefelé, majd a másik oldalát is alaposan lepirítjuk egy nagy lábosban, közben sózzuk, borsozzuk, amikor kész, félretesszük. 2. A lábosba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet szeletekre vágjuk, egy kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A mártáshoz a lisztet csomómentesen elkeverjük a tejjel és a tejszínnel. Hozzáadjuk a vajat, és fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMártás: 15-20 dkg spenótlevelet szárától megtisztítjuk. 2 gerezd fokhagymával aprítóba dobunk, párat forgatunk rajta, majd forró kókuszolajra öntjük. 1-2 percig pároljuk, majd 1 de...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük, sós vízbe megfőzzük, majd leszűrjük. A húst felszeleteljük, megsózzuk, és lisztbe forgatjuk. A tojásokat a maradék liszttel simára keverjük úgy,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű