Családireceptkönyv.hu

Sajttal és gombával töltött csirkemell


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagy csirkemell
2 dl tej
4 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
15 dkg gomba (konzerv)
petrezselyemzöld
10 dkg reszelt ementáli
olívaolaj
só, bors

Elkészítés:


A húst megmossuk, majd nagy szeletekre vágjuk és egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, lefedjük és legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük. Így a hús megpuhul, csodás íze lesz és gyorsan megsül. Közben a gombát, a paradicsomot a maradék fokhagymát és a petrezselyemzöldet robotgéppel összedolgozzuk. Nem kell teljesen pépesíteni, maradjon darabos. A húsokat egy tányérra tesszük, sózzuk és borsozzuk, minden szeleten elkenünk egy adag gombás pépet és elosztjuk rajtuk a reszelt sajtot. Feltekerjük és hústűvel rögzítjük ha szükséges, majd egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, meglocsoljuk pár csepp olívaolajjal és beletesszük a húsokat, átkenjük olajjal. 180 fokon sütjük 30 percen át és már kínálhatjuk is! Tálaláskor megszórhatjuk friss zöldpetrezselyemmel.

Sajttal és gombával töltött csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tepsis színkavalkád
Tepsis színkavalkád

A csirkecombokról a bőrt lehúzzuk ( én általában így készítettem , de természetesen mindenki ízlése szerint készítse), megmossuk és papírtörlőkendőn leitatjuk a vizet. Sózzuk, bors...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Ani
Meglepetés csirke sajtosan, ínyenc szósszal! 30 perc
Meglepetés csirke sajtosan, ínyenc szósszal! 30 perc

Vágjuk fel a csirkemellet apró darabokra, öntsük rá a tejet és hagyjuk állni 1-1,5 órát, hogy a csirkemell megpuhuljon, közben készítsük el a formákat alufóliából, ebben lesz a “me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Fahéjas husi
Fahéjas husi

A csirkehúst feldaraboljuk csíkokra, fűszerkeverékkel és a fahéjjal kevés olajjal pácoljuk minimum 2 órán át. Közben a szalonnát apróra felszeljük, megpirítjuk, ha megpirult a kris...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Virsli Valitól
Virsli Valitól

Ezeket én feldaraboltam, ahol lehet kihúztam az inakat... beleraktam egy késes aprítóba és pulzálva többször alaposan összepépesítettem... eddig semmit nem adtam hozzá... 2 dkg sót...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk