1 kg libaaprólék
20 dkg rizs
30 dkg vegyeszöldség
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
babérlevél
só, bors, szerecsendió
petrezselyem
libazsír (vagy olaj)
A libaaprólékot a kockára vágott zöldséggel, hagymával, fokhagymával, babérlevéllel feltettem főni, sóztam, borsoztam. Amikor a hús megpuhult, leszűrtem a levest, egy lábasba zsiradékot öntöttem, rátettem a megmosott rizst, egy kicsit piritottam, hozzáadtam a leszűrt zöldséget, a megfőtt libaaprólékot és felöntöttem a rizshez képest duplamennyiségű forró levessel, sóztam, megszórtam szerecsendióval, majd lefedtem, és hagytam párolódni, majd amikor már forrt, lekapcsoltam a gázt és pihentettem addig amíg a rizs meg nem puhult. Az egészet összekevertem és apróra vágott petrezselyemmel megszórtam.
A burgonyát megpucoljuk, kockázzuk. Megmossuk, majd ízlés szerint besózzuk. Egy tűz álló tálba (az enyém 23 x 17 x 8 cm) bele tesszük az olajat. Erre rá tesszük a kockára vágott bu...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, jól átforgatjuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni. Bő olajat forrósítunk. Egy tálkába szórjuk a forgatáshoz a lisztet....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemájat miután megtisztítottuk, nagyobb kockákra vágjuk és kb. 8-10 percig főzzük sós vízben. Majd a vizet leöntjük róla, s kihűtjük. Amíg fő a máj, addig 4 db tojást me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát felaprítottam és 1 ek olajon megdinszteltem,hozzáadtam a gombát és lesütöttem. Amikor már pirult,hozzáadtam az elkapart csirkemájat és 2-3 perc alatt átsütöttem. Ehhez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű