1 kg libaaprólék
20 dkg rizs
30 dkg vegyeszöldség
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
babérlevél
só, bors, szerecsendió
petrezselyem
libazsír (vagy olaj)
A libaaprólékot a kockára vágott zöldséggel, hagymával, fokhagymával, babérlevéllel feltettem főni, sóztam, borsoztam. Amikor a hús megpuhult, leszűrtem a levest, egy lábasba zsiradékot öntöttem, rátettem a megmosott rizst, egy kicsit piritottam, hozzáadtam a leszűrt zöldséget, a megfőtt libaaprólékot és felöntöttem a rizshez képest duplamennyiségű forró levessel, sóztam, megszórtam szerecsendióval, majd lefedtem, és hagytam párolódni, majd amikor már forrt, lekapcsoltam a gázt és pihentettem addig amíg a rizs meg nem puhult. Az egészet összekevertem és apróra vágott petrezselyemmel megszórtam.
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk. Ezután lisztben megforgatjuk, mindkét oldalát elősütjük. Egy nagy tálba fektetjük őket és ráhalmozzuk a gomba töltelék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb méretű fazékban kezdd el melegíteni az olivaolajat. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Párold üvegesre. Add hozzá a sárgarépát, a fehérrépát, párold néhány per...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA csirkehúst csíkokra vágjuk. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, meglocsoljuk az olajjal, és hagyjuk félórát pihenni. Utána serpenyőbe tesszük, és megsütjük, megpirítjuk a húsfalatokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben kevés olajon és nagy lángon előpirítottam a combok minden oldalát, majd hozzáadtam a rengeteg fokhagymagerezdet, a negyedelt gombát, sóztam, borsoztam, meghintettem...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz