1 kg csirkemell filé
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
3 gerezd fokhagyma
só
150 ml tejföl (20%-os)
1 csapott evőkanál fűszerpaprika
feketebors (őrölt)
A csirkemellet alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, majd szeletekre vágjuk.
A tojásokat villával összekeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, mehet hozzá a fűszerpaprika és az áttört fokhagyma is, ezt jó alaposan összekeverjük.
Ebbe a masszába beletesszük a csirkemellet, úgy hogy mindenhol alaposan befedje azt. Majd ezt az egészet egy napra a hűtőbe tesszük.
Mielőtt sütnénk, kivesszük a hűtőből, a szeleteket lisztbe forgatjuk Bő forró olajban mind két oldalát szép pirosra sütjük.
A húst nagyobb szeletekre vágjuk és átkenjük sóval, borssal. Kevés olajban mind a két oldalukat megsütjük. Amikor átpirultak, kevés vizet öntünk alá, hogy le ne égjen. A tejfölt, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk és előkészítjük a többi hozzávalót. A hússzeleteket lisztbe, majd tojásba és végül kókuszreszelékbe forgatjuk. Oldalanként...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárnyak végeit levágtam majd a szárnyat kettévágtam. A fűszerkeveréket az olajjal összekevertem és ráöntöttem a tisztított, darabolt szárnyra. Pácoltam két órát, majd sütőleme...
Elkészítési idő: 2-2,5 Nehézség: KönnyűA húst vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe keverjük a felvert tojást, a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd átkenjük vele a húsokat és egy dobozba tesszük. Legalább egy éjszak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű