1 kg csirkemell filé
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
3 gerezd fokhagyma
só
150 ml tejföl (20%-os)
1 csapott evőkanál fűszerpaprika
feketebors (őrölt)
A csirkemellet alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, majd szeletekre vágjuk.
A tojásokat villával összekeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, mehet hozzá a fűszerpaprika és az áttört fokhagyma is, ezt jó alaposan összekeverjük.
Ebbe a masszába beletesszük a csirkemellet, úgy hogy mindenhol alaposan befedje azt. Majd ezt az egészet egy napra a hűtőbe tesszük.
Mielőtt sütnénk, kivesszük a hűtőből, a szeleteket lisztbe forgatjuk Bő forró olajban mind két oldalát szép pirosra sütjük.
A krumplit, a hagymát, a répát és az almát meghámozom. Egy tálba egyforma vastagságúra gyalulom a hagymát, a krumplit és a répát, az almát pedig gerezdekre vágom. Ételízesítővel...
Elkészítési idő:A csirkecombokról a bőrt lehúzzuk ( én általában így készítettem , de természetesen mindenki ízlése szerint készítse), megmossuk és papírtörlőkendőn leitatjuk a vizet. Sózzuk, bors...
Elkészítési idő:A húsokat átpucolom, megmosom folyó víz alatt, a hagymát megdinsztelem, az olajon, majd félre veszem, hozzáadom a paprikát, összekeverem, és belerakom a húst, és elkezdem kevergetn...
Elkészítési idő: 20-perc