1000 g burgonya
4 db csirkemellfilé
4 db paradicsom
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
150 g mozzarella
olaj
só, bors
görög vagy provanszi fűszerkeverék
A csirkemelleket felszeleteljük, kiklopfoljuk. Megszórjuk a görög fűszerkeverékkel, meglocsoljuk 2 evőkanál olajjal és legalább 2 órát pihentetjük.
A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk.
A csirkemell alól a páclevet lábosba öntjük, pótoljuk még olajjal és a hússzeletek mindkét oldalát pár percig sütjük.
Az apróra vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymagerezdet a hús után a maradék olajon aranysárgára pirítjuk.
Egy sütőtálat olajjal kikenünk ebbe karikázzuk a főtt krumplit, amit sózunk, borsozunk.
A krumpli tetejére öntjük a pirított hagymát, az olajjal együtt. Erre rakjuk a csirkemell szeleteket. Sózzuk és megszórjuk a fűszerkeverékkel.
Beborítjuk paradicsomszeletekkel, végül megszórjuk a lereszelt mozzarella sajttal.
Forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
Előző este is előkészíthetjük, akkor sütésig lefóliázva, hűtőben tároljuk.
1. A húst vékony csíkokra vágjuk. 2. A gyros fűszerkeveréket összekeverjük az olajjal, beleforgatjuk a húst, és hűtőbe tesszük. 3. Felaprítjuk a lila hagymát, paradicsomot,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemell filéket megmossuk. A fűszereket, a mézet és a mustárt ízlés szerint összekeverjük, majd a csirkemelleket minkét oldalon alaposan bekenjük a fűszeres masszával. Tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őröltborssal ízesítjük. A csirkemellet vékony darabokra szelet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű