1 púpozott evőkanál libazsír
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
350 g csirkemáj
1 teáskanál majoránna
1 csapott evőkanál fűszerpaprika
50 ml víz
só
Köretnek
petrezselymes burgonya
A vöröshagymát felszeleteljük, nem kockázzuk, és a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.
Egy serpenyőben felmelegítjük a libazsírt.
Üvegesre pirítjuk a zsíron a vöröshagymát, majd rádobjuk a szeletelt fokhagymát is.
Ezután hozzáadjuk a csirkemájat is. Átforgatjuk vele 1-2 percen át.
Hozzáadjuk a majorannát is. Ezzel is jól átforgatjuk.
Hozzákeverjük a fűszerpaprikát, és rögtön felöntjük a vízzel.
Ízlés szerint sózzuk. További 6-8 percen át főzzük.
Ezzel el is készült a mennyei resztelt csirkemáj. Köretként petrezselymes burgonyát javaslunk.
1. A megtisztított pulykahúst a fűszerkeverékkel beszórjuk (sózni nem kell, mert a fűszerkeverék sós), és kizsírozott / -olajozott tepsibe tesszük. 2. A füstölt szalonnát vékonyan...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KözepesA mellfiléket aránylag vékony szeletekre vágjuk, és az elkészítést megelőző este beáztatjuk a tejbe, amibe belekerül a zúzott fokhagyma is. Másnap a filéket jól lecsöpögtetjük, mi...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: NehézEgy jénai tálat kivajazunk. A húst kiveregetjük, előkészítés után lisztbe mártva elősütjük. A kivajazott jénai tál aljára terítjük a sonkaszeleteket, elrendezzük rajta az elősütö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkét feldarabolom, megsózzuk, majd 1 órát állni hagyom. 2. Utána, paprikás lisztbe forgatom. 3. Teflon tepsibe, szorosan egymás mellé rakom a csirkedarabokat. 4...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz