csirkemellfilé
fél őszibarackok
kb. 6 dkg vaj
kb. 6 dkg liszt
3 – 4 dl tej
füstölt mozzarella sajt ( lehet trappista is )
csirkefűszerkeverék
A húsokat megtisztítjuk, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és sütőedénybe tesszük.
A felezett barackokat lecsepegtetjük, majd vágott felükkel lefelé a húsra fektetjük.
A besamelmártáshoz a vajon világosra pirítjuk a lisztet, majd hozzáadjuk apránként a tejet, és lassú tűzön forralva besűrítjük.
A barackokra kanalazzuk, úgy, hogy a húsokat is elfedje.
Ráfektetünk 2 szelet mozzarellát, vagy reszelt sajttal megszórjuk és lefedve kb. 50 percig sütjük, a végén levesszük a fóliát és megpirítjuk
A meghámozott, egész fokhagymagerezdeket szegfűszeggel és zsályával fűszerezett levesben forrald fel, majd mérsékelt tűzön lefedve főzd kb. 20 percig. A megfőtt levest egy szűrőn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vékony hús szeleteket kiklopfolom,sózom borsozom . A burgonyát az apró lukú reszelőn lereszelem,besózom és amikor levet ereszt kinyomkodom.Ezután hozzáadom a lisztet, és a tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA chili paprikát, fokhagymát apróra, a csirkemellet, újhagymát, vörös és lila hagymát, tv paprikát, sárgarépát és a csípős paprikát csíkokra vágjuk. A csirkemell csíkokat egy ke...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű