Családireceptkönyv.hu

Brokkolis csirkemell


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


60 dkg csirkemell filé, 500 g brokkoli, 400 g szeletelt gomba
1 közepes fej hagyma,2 gerezd fokhagyma,4 púpozott evőkanál liszt
1 evőkanál étkezési keményítő (elhagyható), 4 dl csirke alaplé
6 ek. méz,6 ek. szójaszósz,40 g friss gyömbér (vagy 1 tk. szárított)
1 ek. szezámolaj,4 ek. olaj (napraforgó vagy olíva),Só,Bors

Elkészítés:


Legelső lépésben készíts elő minden hozzávalót. Vágd 2-3 cm-es kockákra a csirkemellet – sózd és borsozd ízlés szerint -, szedd rózsáira és mosd meg a brokkolit, szeleteld fel kb. fél cm-es szeletekre a gombát, aprítsd fel a hagymát. Az összes többi hozzávalót is tedd a kezed közelébe.
Egy nagyobb tálba tedd bele a lisztet, és forgasd bele a csirkemell kockákat. Rázd le, és tedd egy tányérra a húst. A lisztre még szükséged lesz.
A maradék liszthez öntsd hozzá a szójaszószt, a csirke alaplevet, add hozzá a mézet, reszeld bele a gyömbért és reszeld vagy nyomd bele a fokhagymát. Keverd jól össze, hogy ne legyen csomós. Ebben segít, ha langyos vagy meleg alaplevet használsz.
A hozzávalóknál megadott mennyiségű gyömbértől kellemes, de kicsit erős íze lesz a brokkolis csirkemellnek. Ez ízlés kérdése, és ha ez esetleg sok, akkor próbálkozz kicsit kevesebb gyömbérrel.
Most jön a sütés, amihez nagy láng és forró serpenyő vagy wok szükséges. Amikor elég forró, akkor adj hozzá kb. 2 evőkanál olajat, és tedd bele a csirkét. Rázva, forgatva, keverve, nagy lángon süsd kb. 6-8 percig, amíg a külseje szép barna lesz, és a hús átsül. Ha kész, tedd ki egy tányérra.
Amikor ismét forró a serpenyő vagy wok, akkor add hozzá a maradék 2 evőkanál olajat, a szezámolajat, és tedd bele a brokkolit, gombát, hagymát. Forgatva, keverve, rázva süsd szintén 6-8 percig, amíg a brokkoli roppanós de mégis puha lesz, a hagyma megpuhul, a gomba pedig elfövi a levét.
Öntsd rá a zöldségekre a szószt. Keverd el, és most már csak közepes lángon főzd 2 percig, amíg a liszt besűríti.
Add hozzá a csirkét, keverd el, és főzd még egy percig együtt, hogy az ízek összeérjenek. Ízlés szerint sózd még meg, ha szükséges.
Ha sűrűbb szószt szeretnél, akkor egy kisebb edényben (vagy amiben a szószt készítetted) keverj el 1 evőkanál keményítőt egy kevés hideg vízzel. Öntsd az ételhez, és átkeverve főzd még fél percig.
A brokkolis csirkemell kész. Melegen, rizzsel tálald!

Brokkolis csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirke - Bugaci töltött csirke
Csirke - Bugaci töltött csirke

1. A felkockázott szalonna zsírját kisütjük, majd megpirítjuk benne a szintén kockákra vágott májat, a felaprózott gombát és petrezselymet. 2. Eközben a cukorborsót megfőzzük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Kuglóf húsból főfogásként
Kuglóf húsból főfogásként

Az étel elkészítéséhez javasolt szilikonos kuglófformát használni, mert Gabriella tapasztalatai szerint a hagyományosba csúnyán bele tud sülni a tojás. Én is szilikonossal dolgozt...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Csirkemell - Gombás-sajtos csirkemell
Csirkemell - Gombás-sajtos csirkemell

1. A gombát megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük. 2. Olívaolajon petrezselyemzölddel, sózva, borsozva megpároljuk. 3. A csirkemellet megtisztítjuk, majd csíkokra vágju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sütőben sült fokhagymás fűszeres máj burgonyával!
Sütőben sült fokhagymás fűszeres máj burgonyával!

A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához kev...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk