60 dkg csirkemellfilé, 10 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 - 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, só ízlés szerint, 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1/2 mokkáskanál majoránna
Kb. 30 dkg zöldborsó (friss, mirelit)
3 dl tejszín
1/2 csokor aprított petrezselyemzöld
A húst kisujjnyi széles csíkokra vágjuk, a szalonnát apró kockákra vágjuk, majd serpenyőben zsírjára sütjük, hozzáadjuk a hagymát, kicsit megfonnyasztjuk. Hozzákeverjük a csíkokra vágott húst, fehéredésig pirítjuk, vizet nem szükséges adni hozzá, mert bő levet ereszt a csirkehús. Sózzuk, borsozzuk, a fokhagymát áttörve hozzátesszük, és a piros paprikát, majoránnát rászórjuk. Lefedjük és addig főzzük amíg majdnem készre puhul a hús, hozzáborítjuk a zöldborsót. Ha kész, a tejszínt beleöntjük, forraljuk, besűrítjük. A legvégén aprított petrezselyemzöldet szórunk hozzá, összekeverjük.
A megtisztított csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk. A pác hozzávalóit összekeverjük: a mustárt, borsot, babérlevelet, és az olajat. A húst összeforgatjuk a páccal és egy zárható e...
Elkészítési idő:Először is bepácoljuk a csirkét. Elkeverjük a joghurtban a fűszereket, a tikka masala szószt és a citrom levet. Felvágjuk a csirkemellet közepes méretű kockákra, és beleforgatjuk a...
Elkészítési idő: 2 óraA körethez a burgonyát kefével nagyon alaposan megmosta, szárazra törölte. A fokhagymát megtisztította, a gerezdeket vékony szeletekre vágta. A kakukkfüvet és petrezselyemzöldet...
Elkészítési idő: 1 óra