1 nagyobb v. 2 kisebb konyhakész csirke
1 citrom
1 vöröshagyma
10 dkg vaj (!)
3 fej (!) fokhagyma
só, bors
1 csirkeleveskocka
1 csokor petrezselyem
Azzal kezdjük, hogy pontosan megmérjük a csirkéket - a sütési időt ebből fogjuk kiszámolni. 50 dkg-onként kell a húsnak 20 perc + 30 perc pirulás.A csirkét megmossuk. Utána kívül-belül megszárogatjuk papírtörlővel, besózzuk-borsozzuk a hasüregét.
A citromot alaposan megmossuk, a vöröshagymát megtisztítjuk, mindkettőt félbevágjuk, és egy fél citromot s egy fél hagymát a csirke hasüregébe tömünk. Két lábát zsineggel vagy cérnával összekötjük, hogy sütés közben szépen megtartsa a formáját.
A puha vajat összekeverjük viszonylag sok sóval (hisz kívülről nem sóztunk!) és borssal, majd körös-körül bekenegetjük vele a csirkét, mintha testápolót használnánk rá.
Előveszünk egy tepsit, az aljába alufóliát teszünk (jelentősen megkönnyíti a mosogatást). Ráhelyezünk egy rácsot. Az enyémbe pont illeszkedik, látszik is a képen, de tökéletesen megfelel a mikrókban használatos kerek rács is!
Mellével lefelé ráhelyezzük a csirkét a rácsra, sütni kezdjük. Semmi dolgunk vele. A kiszámított sütési idő felénél megfordítjuk, alászórjuk a gerezdekre bontott, de meg nem pucolt fokhagymagerezdeket, és befejezzük a sütést.
Se locsolgatás, se semmi, a csirke tudja a dolgát. Ha letelt a sütési idő, húzzuk elő az illatos, ropogósra pirult szárnyast, 5-10 percig hagyjuk pihenni.
Tetszés szerinti körettel tálaljuk.
1. A pulykamellet felszeleteljük, óvatosan kiveregetjük. Széleit levágjuk, hogy szabályos alakú hússzeleteket kapjunk. 2. A levágott apróhúst az áztatott, kinyomkodott zsemléve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra, légkeverésen. A fűszereket összekeverjük egy tálban, és a szárazra törölt és vajjal alaposan átkent csirke minden részét megszórjuk és bedörzsöl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt keverjük össze a fűszerekkel, öntsük rá a húsra és tegyük hűtőbe félórára. A megtisztított hagymát vágjuk apróra, a meghámozott répát reszeljük le és kevés olajban dinszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst csíkokra vágjuk és fűszerezzük. A szokásos módon panírozzuk, lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy felszívja...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű