1 db nagyobb csirkemell (vagy két fél filé)
4 szelet vékony pulykamell sonka
2 karika ananász (lecsöpögtetett befőtt)
4 szelet vékonyabb sajt (lehet négy lapkasajt is)
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt bors
2 ek olaj
A csirkemellről óvatosan fejtsük le a filéket. Így két szép darabot kapunk, amit késsel óvatosan még bevágunk, ügyelve arra, hogy ne vágjuk szét teljesen, csak ki tudjuk hajtani. Kicsit kiveregetjük, hogy puhuljanak a hús rostjai. Nem kell hozzá a drasztikus klopfoló, elég a kés nyelével párszor megütögetni. Besózzuk, beborsozzuk az így kapott jó tenyérnyi szeleteket, és az olajon mindkét oldalukat elősütjük 2-3 perc alatt. Nem száradnak ki, hiszen ahhoz azért elég vastag darabok.
A visszamaradt olajat egy sütőtálba öntjük, rátesszük a húsokat. Majd jöhet a pulykamellsonka, az ananászkarika, és végül a sajtlapok. 180 C fokos sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg a sajt szépen ráolvad.
Húst vékony szeletekre vágjuk,lisztbe fogatjuk. Jénai aljára bacon,rá hús,ráreszeljük az almát majd a sajtot,meglocsoljuk tejföllel és kb 20 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kis kockákra vágott hagymát üvegesre sütjük a zsíron vagy apróra vágott szalonnán. Hozzáadjuk az apróra vágott gombát és az elkapart májat. Sózzuk, megszórjuk a fűszerekkel, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A megmosott és felszeletelt csirkemell szeleteket kiklopfoljuk, mindkét felét sózzuk és borsozzuk. 2. Az előkészített csirkemell szeleteket tejfölbe mártjuk, majd a reszelt s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA póréhagymát, bazsalikomot és a paradicsomot aprítsuk fel a fokhagymával együtt. A darált csirkehúst összekeverjük az összes hozzávalóval, majd hagyjuk állni 5 percet, hogy az út...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű