1 db nagyobb csirkemell (vagy két fél filé)
4 szelet vékony pulykamell sonka
2 karika ananász (lecsöpögtetett befőtt)
4 szelet vékonyabb sajt (lehet négy lapkasajt is)
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt bors
2 ek olaj
A csirkemellről óvatosan fejtsük le a filéket. Így két szép darabot kapunk, amit késsel óvatosan még bevágunk, ügyelve arra, hogy ne vágjuk szét teljesen, csak ki tudjuk hajtani. Kicsit kiveregetjük, hogy puhuljanak a hús rostjai. Nem kell hozzá a drasztikus klopfoló, elég a kés nyelével párszor megütögetni. Besózzuk, beborsozzuk az így kapott jó tenyérnyi szeleteket, és az olajon mindkét oldalukat elősütjük 2-3 perc alatt. Nem száradnak ki, hiszen ahhoz azért elég vastag darabok.
A visszamaradt olajat egy sütőtálba öntjük, rátesszük a húsokat. Majd jöhet a pulykamellsonka, az ananászkarika, és végül a sajtlapok. 180 C fokos sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg a sajt szépen ráolvad.
A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Meghintjük sóval. A baconnal kibélelünk egy kisebb méretű jénai (vagy tepsi) alját. Előkészítünk két mélyebb tányért. Az egyikbe a to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. A 2 db tojást megfőzzük, megpucoljuk, kockára vágjuk. A sonkát, paprikát, medvehagymát vagy a metélő hagymát szintén apró kock...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst szeletekre vágjuk és sózzuk, borsozzuk. A tojást felverjük, belereszeljük a sajtot és a fokhagymát. Az olajat felhevítjük, eközben a húst lisztbe forgatjuk, majd a masszáb...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű