Családireceptkönyv.hu

Hawaii csirkemell


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db nagyobb csirkemell (vagy két fél filé)
4 szelet vékony pulykamell sonka
2 karika ananász (lecsöpögtetett befőtt)
4 szelet vékonyabb sajt (lehet négy lapkasajt is)
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt bors
2 ek olaj

Elkészítés:


A csirkemellről óvatosan fejtsük le a filéket. Így két szép darabot kapunk, amit késsel óvatosan még bevágunk, ügyelve arra, hogy ne vágjuk szét teljesen, csak ki tudjuk hajtani. Kicsit kiveregetjük, hogy puhuljanak a hús rostjai. Nem kell hozzá a drasztikus klopfoló, elég a kés nyelével párszor megütögetni. Besózzuk, beborsozzuk az így kapott jó tenyérnyi szeleteket, és az olajon mindkét oldalukat elősütjük 2-3 perc alatt. Nem száradnak ki, hiszen ahhoz azért elég vastag darabok.
A visszamaradt olajat egy sütőtálba öntjük, rátesszük a húsokat. Majd jöhet a pulykamellsonka, az ananászkarika, és végül a sajtlapok. 180 C fokos sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg a sajt szépen ráolvad.

Hawaii csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos rakott pulyka
Sajtos rakott pulyka

A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Meghintjük sóval. A baconnal kibélelünk egy kisebb méretű jénai (vagy tepsi) alját. Előkészítünk két mélyebb tányért. Az egyikbe a to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött csirkemell, ahogy én szeretem
Töltött csirkemell, ahogy én szeretem

A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. A 2 db tojást megfőzzük, megpucoljuk, kockára vágjuk. A sonkát, paprikát, medvehagymát vagy a metélő hagymát szintén apró kock...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
libasült
libasült

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos fokhagymás bundában sült csirkemell
Sajtos fokhagymás bundában sült csirkemell

A húst szeletekre vágjuk és sózzuk, borsozzuk. A tojást felverjük, belereszeljük a sajtot és a fokhagymát. Az olajat felhevítjük, eközben a húst lisztbe forgatjuk, majd a masszáb...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk